App Icon

VoetbalGelderland

Home Achterhoek Volgend seizoen nieuwe trainer bij RKZVC

Volgend seizoen nieuwe trainer bij RKZVC

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

RKZVC moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Arjen Nijman heeft het bestuur van de eersteklasser uit Zieuwent laten weten zijn contract na dit seizoen niet te verlengen. De ambitieuze 31-jarige trainer uit Lichtenvoorde is sinds het voorjaar van 2022 hoofdtrainer bij RKZVC.

De dorpsclub uit Zieuwent kende een ongekende opmars naar de Vierde divisie, maar na jaren vol successen degradeerde RKZVC vorig seizoen naar de eerste klasse. Mede door het vertrek van een aantal sterkhouders staat het team van Nijman momenteel op de elfde positie in de onderste regionen van de eerste klasse H. Zaterdag werd op Sportpark De Greune Weide tegen Hulzense Boys de eerste competitiezege geboekt.

Op de website van RKZVC staat onderstaande toelichting:

Arjen Nijman heeft aangegeven zijn contract met RKZVC na dit seizoen niet te verlengen. De 31-jarige Lichtenvoordse oefenmeester begon in het voorjaar van 2022 bij RKZVC na het stoppen van trainer Jeroen Spies. Samen met zijn staf hield hij RKZVC dat seizoen in de vierde divisie, maar vorig seizoen moest hij met zijn team een stapje terug doen.

”Bij het verlengen van mijn contract wist ik dat wij samen voor een behoorlijke uitdaging zouden staan. Door het jaarlijks stoppen van twee tot drie sterkhouders wisten we dat het niveau van de groep een steeds grotere uitdaging zou worden. Het is mooi om te zien dat een aantal jongere spelers zich steeds beter ontwikkelen en van meerwaarde zijn binnen het team. Ik heb ook veel waardering voor de oude garde, die een belangrijke bijdrage levert in die ontwikkeling van die jonge spelers.

We werken als spelersgroep en staf iedere dag keihard om het maximale er uit te halen. Het is in het teamproces niet makkelijk om op zondag vaak goed te spelen maar na 90 minuten weer met lege handen te staan. Desondanks is de onderlinge sfeer goed en blijft iedereen zichzelf maximaal inzetten. Daar geniet ik tot op de dag van vandaag, iedere dag van! Ook kent deze club een trouwe en hechte groep supporters die ons zowel bij uit- als thuiswedstrijden steunt! Wij hopen hier ook de komende weken weer op te kunnen rekenen”, geeft Arjen Nijman aan.

”Ik ben ambitieus en er komt nu een moment dat ik voor mijzelf moet kiezen. Dat betekent dat ik na dit seizoen verder ga kijken. Dan heb ik in de afgelopen 6 jaar, 4.5 jaar met deze geweldige groep mogen werken. Daarbij  hebben we niet alleen op het veld maar ook daarbuiten mooie momenten meegemaakt. Tussen de spelersgroep en staf is er nog steeds een goede klik. Ik kijk dan ook uit naar het restant van dit seizoen en zal er samen met hen alles aan doen om RKZVC in de eerste klasse te houden!”

RKZVC bedankt Arjen Nijman voor zijn inzet voor de club tot nu toe en wenst hem veel succes bij het vervolg van zijn trainerscarrière.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |