Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (35): RKPSC- SV Nijmegen

Rubriek scheidsrechter (35): RKPSC- SV Nijmegen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

5 november 2023: RKPSV- SV Nijmegen (0-4)

Ontvangst scheidsrechter: Ik mocht van het weekend naar Pannerden waar de koploper SV Nijmegen op bezoek kwam. Het was slecht weer en er waren al een aantal wedstrijden afgelast dus ik dacht ‘dit kan wel weer eens zo’n wedstrijd worden waar je van te voren heel anders over denkt’.  De ontvangst was prima, zoals het hoort: een lekker bakkie koffie aan de bar want ik was wat aan de vroege kant dus we konden nog niet de bestuurskamer in. Toen de wedstrijdbespreking erop zat, verplaatsten wij ons naar de bestuurskamer waar we nog een bakje koffie hebben gedaan en kennis hebben gemaakt met pupil van de week Pim.

Kleedkamer:
Toen bleek dat de tegenstander uit Nijmegen ook was gearriveerd, werd ik begeleid naar mijn kleedkamer waar ik onder het genot van wat muzikale klanken mezelf kon omkleden. Voortreffelijke kleedkamers kom ik nauwelijks, tegen maar bij RKPSC is dit prima voor elkaar! Nadat er ook nog werd gevraagd wat ik in de rust wilde drinken?-  voor de trouwe lezers volgt er nu een AA-drankje- maar ik hoor de frustratie nog uit de mond komen van degene die het vroeg. ‘Dat hebben we helaas niet meer, we hebben wel Extran’. “Dus doe die dan maar”, zei ik. Nou dat heb ik geweten. Ik werd al gewaarschuwd, maar inderdaad: dat is zoete meuk.

Wedstrijd zelf: Na de pasjes controle, de controle van het veld, de netten in beide doelen en de hernieuwde kennismaking met de gasten uit Nijmegen konden we het veld op. Wij stelden ons op bij het middenveld waar we elkaar een prettige wedstrijd wensten en waar Pim het enige doelpunt voor RKPSC zou maken. De toss was geweest, ik had de grensrechters even toegesproken en voorzien van wat info dus de bal kon gaan rollen op een geweldige grasmat- ondanks het slechte weer. Al snel zag je dat er bij de koploper een aantal spelers bij liepen die wel aardig konden ballen. Zo liep na zo’n 10 minuten spelen één van de beste spelers van het veld met een paar prachtige bewegingen door de defensie van RKPSC heen maar eenmaal in de 16 meter aangekomen maakte hij een schwalbe, dus geel. Toen ik niet veel later ook nog een indirecte vrije trap gaf voor aanmerkingen op de leiding was het weer duidelijk “deze scheidsrechter ziet het wel” hoor ik de coach nog roepen van de bank.  Niet veel later viel de 0-1. Gewoon omdat er ineens lekker gevoetbald werd, ook de 0-2 viel nog voor de rust. Nadat we even een drankje hadden gedaan kwamen we weer het veld op voor de laatste 45 minuten. RKPSC probeerde van alles maar kwam niet verder dan de keeper die prima stond te keepen. Toen een speler van RKPSC iets te fanatiek doorging op de keeper was daar de tweede gele kaart van de wedstrijd. Even later volgde de 0-3 en was het verzet van de thuisploeg gebroken. Na een aantal wissels die ook de stand niet meer een meer dragerlijk aanzien konden geven viel in de slotminuut nog de 0-4. Afgefloten na 90 minuten strijd en dat was goed te zien: de wasmachine zal overuren moeten draaien.

Kantine: Na de wedstrijd nog even in de bestuurskamer met nu wel twee teams even bijgepraat en de wedstrijd nog even in vogelvlucht doorgenomen. Altijd leuk als er dan in een volle bestuurskamer iemand binnen komt en zegt: “Ik heb hier een balletje gehakt voor de scheidsrechter”. Die had ik volgens de spelers van RKPSC wel verdiend. Prachtig gebaar en de waardering is daarom ook groot: boys bedankt!

Derde helft: Nadat ook de schaal met bittergarnituur klein was gemaakt, hebben we ons nog even begeven naar de kantine waar ik de boys bedankt heb voor het balletje en waar we nog een biertje met z’n allen hebben gedaan. Op de achtergrond stond Ajax-Heerenveen aan en hebben nog het nodige gelachen. Met een coach die middenin de groep staat, gaan er zeker nog een hoop punten gepakt worden dit seizoen in Pannerden, daar ben ik van overtuigd. Toen ik de jongens succes had gewenst voor de komende wedstrijd ben ik naar huis gegaan. Bedankt RKPSC en SV Nijmegen voor weer een mooie zondagmiddag!

Consumptie/snack van de club: Natuurlijk het balletje gehakt met brood en dubbele saus. Heerlijk 👍

Tip van de scheids:
Qua accommodatie is er niets op aan te merken. Jullie hebben zelfs een pupil van de week, dus de enige tip die ik kan bedenken is: zorg dat jullie snel naar de vierde klasse gaan want jullie zijn qua randzaken van een hoog niveau. 👍

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |