App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 5D: SV Nijmegen vergroot voorsprong na zesde zege

5D: SV Nijmegen vergroot voorsprong na zesde zege

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

SV Nijmegen is weer een stap dichterbij de winst van de eerste periodetitel gekomen. De Nijmeegse koploper won op Sportpark De Pauwengaard in Pannerden met 0-4 van laagvlieger RKPSC, halverwege was het al 0-2 voor de lijstaanvoerder. Jaimy Yang scoorde driemaal, de vierde goal was van Rewan Gazsi. De wedstrijd van eerste achtervolger sv Loil in en tegen Babberich werd afgelast.

SDZZ won in Zevenaar de subtopper tegen SV Loo met 3-1, de lunchwedstrijd begon al om 13:00. Voor SDZZ maakte Samadou Bouraima de openingstreffer, na de gelijkmaker van topscorer Tom van Slobbe besliste de groenwitter formatie uit Zevenaar via goals van Roy Driessen voor rust en Siard de Meijer na rust de wedstrijd. Het was de eerste competitienederlaag voor Loo.

SV Gelders Eiland won thuis met 3-0 van het toch wel tegenvallende EDS. Voor de fusieploeg uit Aerdt van trainer Gerben Matser, met een verleden bij EDS, scoorde Owen Elbertsen voor rust. In de tweede helft waren Thijn van der Ent en Willem Lendering trefzeker.

VV Montferland heeft in Weurt dankzij een goede tweede helft met 1-6 van WVW gewonnen, na de eerste helft stond de thuisploeg nog met 1-0 voor. Voor de club uit Zeddam kwamen aanvoerder Cas Bloemers, Joep te Pas en Rens Teunissen allemaal twee keer op het scoreformulier.

RKPS ’t Peeske behaalde de eerste seizoenzege door op het eigen Sportpark De Kolkstede met 5-0 van hekkensluiter Eendracht Arnhem te winnen, het was de eerste driepunter voor ’t Peeske sinds 23 april toen van SV Loil werd gewonnen. Sven Tangelder en Rens Teunissen waren allebei tweemaal trefzeker.

Stand 5D:
1. Nijmegen 6.18
2. Loil 5.13
3. Montferland 5.11
4. Loo 6.11
5. SDZZ 6.11
6. Babberich 5.9
7. Gelders Eiland 6.6
8. ’t Peeske 5.4
9. EDS 6.4
10. RKPSC 6.4
11. WVW 6.3
12. Eendracht Arnhem 6.1

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |