App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SEH pakt koppositie

SEH pakt koppositie

door Redactie
0 reacties

SEH heeft zaterdagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Rood-Wit ’58 gewonnen. Jochem Tellegen was uiteindelijk het goudhaantje, met een fraai schot ongeveer een kwartier voor tijd. Dat er niet meer vaker werd gescoord had vooral te maken met het missen van vele kansen door de Heerdenaren: 1-0.

Vooraf was het een echte kraker voor SEH 1. De mannen van trainer Jordy Vakkert namen het op het eigen sportpark op tegen Rood-Wit ’58. Voorafgaand was dit op de ranglijst het duel tussen de nummers drie en één. Beide ploegen oefenden eind augustus al tegen elkaar in Heerde. Toen werd het in een gelijkopgaande wedstrijd 2-1 voor SEH. Ten opzichte van toen aan beide kanten wel veel andere namen vanaf de start.

Bij SEH ten opzichte van de laatste weken wel wat wijzigingen binnen het elftal, met name vanwege de rode kaart die aanvoerder Michiel de Gooijer vorige week kreeg. Hierdoor schoof Rick Zandvliet naar de defensie en was er verder naar voren een plekje voor Timo Borreman. Op de bank zat onder meer Youp Dil, die zijn officiële debuut voor SEH 1 zou maken, terwijl Jelle van der Snel zijn minuten juist mocht maken bij het tweede elftal.

De omstandigheden waren niet prettig, misschien wel vooral voor de toeschouwers niet. Naar mate de middag vorderde werd het steeds natter en kouder. Ook de wind was bij vlagen nog flink aanwezig, evenwel werd er gewoon vlak na half drie afgetrapt.

Op en neer

In het begin van de wedstrijd ging het behoorlijk op en neer, zonder dat er daadwerkelijk grote kansen vielen te noteren. SEH had een duidelijk tactisch plan en probeerde het de defensie van Rood-Wit met de dynamische Tellegen en Borreman in de as van het veld moeilijk te maken. Al snel was er ruimte voor een gevaarlijke aanval, maar de pass van Borreman was niet goed. Even later ging een corner van Jochem Tellegen langs alles en iedereen en maar net voorlangs het doel.

Maar ook Rood-Wit probeerde het in de aanval en werd zo af en toe gevaarlijk. Na dik een kwartier was de grootste kans voor Winand van de Kamp, nadat Ties van Leeuwen een afstandsschot moest loslaten. De keeper zat er in de rebound echter goed bij. En na dik een half uur spelen een kans voor Corné van den Brink, nadat hij wegdraaide bij de defensie van SEH. Zijn poging ging een halve meter naast.

Levendiger

Met name na een half uur werd het duel levendiger en kreeg SEH ook meer kansen. Uit een corner werd een poging nog net voor de doellijn geblokkeerd en hetzelfde gebeurde met een vrije trap van Jochem Tellegen. Rick Zandvliet zag een treffer vlak daarna afgekeurd worden, omdat de bal eerst al over de achterlijn was geweest. En ook een harde poging van afstand van Hein Dezijn ging naast.
En dus was de toch wel logische ruststand 0-0. Beide ploegen speelden niet heel goed en leken vooral niet te willen verliezen. Scheidsrechter Ekkel had inmiddels al wel driemaal geel getrokken voor verschillende spelers van de bezoekers.

Niet lang nadat de tweede helft was begonnen een mooie kans voor SEH. Een fraai passje van Jochem Tellegen kon net niet goed worden beoordeeld door Timo Borreman, waardoor hij en ook de vrijstaande Joël Veldman geen gevaarlijke pogingen konden lossen op het doel van Rood-Wit. De thuisploeg was in die fase vaak slordig in de opbouw, waardoor veel kansen achterwege bleven. De gasten uit Putten gingen wel wat meer op zoek naar het doel, maar echte kansen kreeg het amper.

Ontlading

Na ongeveer een uur spelen werd jongeling Sem van Lohuizen vervangen door een andere talentvolle buitenspeler: Nathan van Dommelen. SEH zette weer wat meer aan. Rowin Moerenhout kreeg op een fraaie plek een vrije trap te nemen, maar zag zijn poging via de muur naast gaan. Ook Christijan Vonderman probeerde het van afstand, maar zijn schoten gingen naast.
Dik een kwartier voor tijd was daar dan toch de voorsprong. In een lange aanval van SEH, waarbij de trekker wellicht al wel eerder overgehaald had kunnen worden, kreeg Jochem Tellegen uiteindelijk nabij de grens van het stafschopgebied een schietkans. Zijn poging ging onder in de hoek en doelman Joris ten Bolscher was kansloos: 1-0.

De wedstrijd brak open en Rood-Wit moest nu wel op jacht naar een doelpunt. Maar grote kansen kreeg de ploeg niet. Die waren juist voor SEH. Niet veel na zijn treffer probeerde Jochem Tellegen het nog eens met een afstandsschot, maar dit keer bracht keeper Ten Bolscher redding. Dat deed hij ook bij een gevaarlijke voorzet van Christijan Vonderman.

De vijfde ‘nul’

Vijf minuten voor tijd had SEH het duel echt op slot moeten gooien, maar zowel Timo Borreman als Joël Veldman kregen de bal niet in het net. Bij die laatste poging was de keeper al uitgespeeld en stond er alleen nog een verdediger op de doellijn. Trainer Vakkert bracht met enkele minuten te spelen nog Wessel Berghorst, Wessel Tellegen en Youp Dil in het veld.

Rood-Wit probeerde het met aanvallende wissels wel met alles of niets spel en kreeg nog wat vrije trappen op de speelhelft van SEH, maar ook vanmiddag stond de verdediging van de Heerdenaren weer prima opgesteld. De vijfde ‘nul’ op een rij werd behaald. Na pakweg zes minuten blessuretijd vond scheidsrechter Ekkel, die uiteindelijk acht keer geel trok- waarvan tweemaal voor SEH, het welletjes en kon er gejuicht worden door de thuisploeg.

Een mooie, verdiende en vooral ook belangrijke overwinning voor SEH. Door deze zege en het feit dat Ulu Spor vanwege een afgelasting deze zaterdag niet in actie kwam is de ploeg uit Heerde nu koploper.

Volgende week gaat de competitie verder, met een ver uitduel tegen Lelystad ’67. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen Hein Dezijn (87. Wessel Tellegen), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Owen Niemeijer Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jochem Tellegen Sem van Lohuizen (60. Nathan van Dommelen), Timo Borreman (87. Youp Dil) en Joël Veldman (87. Wessel Berghorst)

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |