App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Sparta Nijkerk nipt onderuit tegen Fortuna Sittard (verslag)

Sparta Nijkerk nipt onderuit tegen Fortuna Sittard (verslag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Sparta Nijkerk is in haar eigen Ebbenhorst nipt onderuit gegaan tegen Fortuna Sittard: 0-1. De bezoekers uit Sittard scoorden uit een penalty de winnende goal. Alen Halilovic benutte deze kans vanaf 11 meter feilloos.

Op woensdagavond 1 november mocht de Gelderse club Sparta Nijkerk het opnemen in haar eigen uitverkochte Ebbenhorst tegen eredivisionist Fortuna Sittard. Deze wedstrijd werd gespeeld voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

De openingsfase was voor de Nijkerkers, zij begonnen sterk aan de wedstrijd en waren regelmatig in de 16 van Fortuna, maar zonder resultaat. De mannen uit Sittard gaven veel druk, waardoor de bal steeds buiten het veld kwam. In de eerste helft werden er van beide kanten ook weinig kansen gecreëerd. In de 45+1 minuut werd er afgefloten met een brilstand op het scorebord (0-0).

In de tweede helft bracht Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs Mitchell Dijks in. Ook keeper Ivor Pandur mocht na rust in het veld komen, een opvallende wissel. Sparta Nijkerk startte de tweede helft met het basiselftal.

Fortuna was in de tweede helft de betere ploeg, maar ze creëerden nog steeds heel weinig. Na 80 minuten en 34 seconden gespeeld te hebben, kreeg Fortuna Sittard een penalty. Hier was het publiek het niet mee eens. Er werden twee rookbommen op het veld gegooid en daarna raakten de supporters van Fortuna Sittard in gevecht met de supporters van de Nijkerkers. De beveiliging wist de boel te kalmeren. De wedstrijd werd hierdoor dan ook tijdelijk gestaakt.

Na de staking mocht Halilovic direct aanleggen vanaf 11 meter. Hij schoot deze penalty feilloos binnen. Sparta Nijkerk kreeg na de 0-1 nog twee enorme kansen, maar deze werden niet benut. Zo eindigde dit duel in een 0-1 overwinning voor Fortuna Sittard, Sparta Nijkerk is uitgeschakeld.

Sparta Nijkerk: Swanenveld (K), van Dijk (63’ Hugo), de Laat, Makizodila, Geurtsen (81’ Ibrahim), Ghazouani, Huizing, Sterling, Bakkenes, Buitenhuis (82’ Fonville), van der Wijden.

Fortuna Sittard: Koopmans (K) (45’ Pandur), Vita (45’ Mitchell Dijks), Voet, Guth, Pinto, Duarte, Rosier, Oratmangoen (72’ Robberechts), Halilovic, Griffith (86’ Lazetic), Sierhuis (72’ Belkheir).

Scheidsrechter: Robin Vereijken
Gele kaarten: Rosier (Fortuna Sittard), Bakkenes en Geurtsen (Sparta Nijkerk).

Door: Gabriël van den Ham

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |