App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Al drie Gelderse clubs naar volgende bekerronde

Al drie Gelderse clubs naar volgende bekerronde

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De Graafschap, De Treffers en Vitesse hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de strijd om de KNVB Beker. Zaterdagavond vindt in het programma De Eretribune van ESPN de loting plaats voor de tweede ronde die op 19, 20 en 21 december gespeeld gaat worden. Het aantal Gelderse clubs bij de laatste 32 kan nog worden verdubbeld: vanavond speelt Sparta Nijkerk thuis tegen Fortuna Sittard en gaat TEC op bezoek bij Katwijk. Donderdagavond speelt N.E.C. in Nijmegen tegen Roda JC.

Ondanks de keuze van trainer Jan Vreman om een aantal basisspelers rust te geven, won De Graafschap relatief eenvoudig van een zwak FC Emmen. Voormalig Superboer Schouten schoot in de eerste helft in eigen doel, in de slotfase scoorde invaller Colyn de verlossende tweede treffer: 0-2.

Vitesse won in Heerlen niet zonder moeite met 0-1 van Derde divisieclub Groene Ster. Oroz scoorde in de laatste tien minuten koppend de winnende treffer. Bij Vitesse vielen Tielemans en Jonathans geblesseerd uit. De Treffers bewees op Sportpark Zuid een echte cupfighter te zijn en Derde divisieclub UNA werd zonder moeite met 4-0 verslagen.  Den Dekker, Thomassen, Vlijter en invaller Hunte waren de doelpuntenmakers voor de succesvolle Tweede divisieclub uit Groesbeek.

Dankzij de winnende goal van voormalig De Graafschap-talent Jonathan Vergara Barrio versloeg GVVV in Veenendaal Telstar met 1-0. Ook Quick Boys (1-0 tegen NAC) en Spakenburg (3-1 tegen Helmond Sport) zorgden voor een verrassing. FC Utrecht won met 3-2 van RKC Waalwijk.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |