Home Laatste Nieuws Vertrekkende trainer DVS’33 heeft nieuwe club gevonden

Vertrekkende trainer DVS’33 heeft nieuwe club gevonden

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Patrick Loenen heeft voor volgend seizoen een nieuwe club gevonden. De huidige trainer van DVS’33 Ermelo wordt volgend seizoen Technisch Manager van Sportlust’46. Bij de Derde divisieclub uit Woerden was Loenen eerder vier seizoenen werkzaam als trainer. 

Vorige week werd bekend dat de samenwerking tussen Patrick Loenen en DVS’33 Ermelo beperkt zal blijven tot één seizoen. De trainer uit Utrecht gaf aan het bestuur van de Derde divisieclub uit Ermelo aan zijn aflopende contract niet te willen verlengen. DVS’33 is na de 1-2 thuisnederlaag tegen koploper IJsselmeervolgels de nummer vijftien van de Derde divisie A. Sportlust’46 staat tweede in de Derde divisie B.

Op de website van Sportlust’46 staat de volgende toelichting over de komst van Loenen:

Sportlust ’46 is verheugd om bekend te maken dat Patrick Loenen met ingang van het volgende seizoen zal toetreden tot de commissie topsport als Technisch Manager. Hij zal zich hier richten op het bouwen aan een topsportorganisatie die naadloos aansluit bij de visie en strategie van de club. Zijn verantwoordelijkheden zullen zowel de selectie als de O23 betreffen.

Met een uitstekende staat van dienst in de voetbalwereld brengt Loenen een schat aan ervaring en deskundigheid met zich mee naar Sportlust ’46. Wat zijn aanstelling nog bijzonderder maakt, is het feit dat hij al vier succesvolle seizoenen als trainer bij Sportlust ’46 heeft doorgebracht. Onder zijn leiding werd de club kampioen en bewerkstelligde hij in de hoofdklasse ook de promotie naar de derde divisie.

Als Technisch Manager zal Patrick Loenen de technische leiding nemen bij het opzetten en ontwikkelen van de commissie topsport. Zijn focus zal o.a. liggen op het identificeren en aantrekken van getalenteerde spelers, het optimaliseren van de prestaties van onze selectie en het waarborgen van een gestroomlijnde ontwikkelingsstructuur voor onze O23-spelers.

Het is belangrijk op te merken dat Loenen nadrukkelijk niet in de rol van (hoofd)trainer zal treden. De club voert momenteel gesprekken met diverse kandidaten voor deze functie, en verdere aankondigingen zullen te zijner tijd hierover worden gedaan.

De Utrechter kijkt ernaar uit om vanaf 1 juli 2024 de uitdaging bij Sportlust ’46 wederom aan te gaan. Hij verklaarde: “Ik ben vereerd en opgetogen om weer deel uit te mogen maken van de Sportlust ’46-familie. Deze club heeft een duidelijke visie en vastberadenheid om te groeien, en ik ben vastbesloten om mijn ervaring en passie hiervoor in te zetten.”

Jan van den Heuvel, Voorzitter van Sportlust ’46, verklaarde: “We zijn zeer content met de aanstelling van Patrick Loenen als Technisch Manager. Zijn staat van dienst en bewezen succes als trainer bij onze club maken hem de ideale persoon om onze ambities te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat Patrick hierin een cruciale rol zal spelen.”

Patrick Loenen zal een contract voor drie seizoenen ondertekenen, wat hem voldoende tijd geeft om onze ambities te realiseren en een solide basis te leggen voor de toekomst van Sportlust ’46. Het bestuur en de huidige technische commissie zijn ervan overtuigd dat Patrick Loenen een waardevolle aanvulling zal zijn binnen de commissie topsport en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking in de komende seizoenen”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |