App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KNVB-Beker: Sparta Nijkerk treft Fortuna Sittard

KNVB-Beker: Sparta Nijkerk treft Fortuna Sittard

door Redactie
0 reacties

De eerste “echte” ronde in de strijd om de TOTO-KNVB beker. Cupvoetbal is altijd weer iets anders dan de reguliere competitie. Zo zijn er vaak verrassingen, amateurs die ver komen in het bekervoetbal. In de vorige jaargang zagen we nog dat SV Spakenburg zich in een illuster rijtje schaarde bij de laatste vier met Ajax, Feyenoord en PSV. In andere jaargangen in het verleden zagen we bijvoorbeeld ook de IJsselmeervogels en VVSB erg ver komen. Zelf deden wij het heel aardig in 2010/2011 toen kegelden wij BVO Excelsior uit het toernooi met een 2-1 overwinning en daar kwamen de heren uit het Rotterdamse Kralingen nog goed mee weg. In de eredivisie deden de mannen van Alex Pastoor het op dat moment helemaal niet verkeerd. De Nijkerkse goals werden gemaakt door Stefan Fredriksen en Maurice de Wilt en zo behaalden wij toen de achtste finales. En om meteen maar weer eens een cliché uit de mottenballen te halen: Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor…………. U kent het wel.

Eric Speelzieks oranjehemden kwamen het KNVB-beker hoofdtoernooi in door in de eerste voorronde ONS Sneek te verslaan met 2-0 en in de tweede voorronde werd GVV Unitas uit Gorinchem aan de Gelderse zegekar geknoopt met 4-2.

Zaterdagmiddag hebben de Nijkerkers een slechte generale repetitie afgewerkt in de aanloop naar dit bekertreffen. Er werd verloren van RKAV Volendam. De wijdbroeken wonnen het treffen bij hen thuis met 3-1 maar qua voetbal deden de Nijkerkers zeker niet voor hen onder. Sterker nog de kansenverhouding was zwaar in het voordeel van de Gelderlanders. Ze deden zichzelf de das om door de kansen niet te benutten en ten tweede door een hele sneue tweede gele kaart.

Zaterdagavond kwamen de heren uit Sittard kwamen thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht maar hadden misschien wel recht op meer. Op dit moment (het moment van schrijven) bezetten zij in de eredivisie de 11e plek, net zoals de Nijkerkers dat doen in de Derde Divisie A.

Sinds juni 2023 worden de Limburgers getraind door Danny Buijs, in Nijkerk kennen wij hem vooral van zijn tijd als trainer van de Kozakken Boys uit Werkendam. We kwamen elkaar toen tegen in hoofdklasse/topklasse jaren. Na zijn trainersjaren bij Kozakken Boys trainde hij zich in de kijker van BVO FC Groningen daarna trainde hij nog een blauwe maandag het Belgische KV Mechelen en nu dus Fortuna Sittard. Met Fortuna hield hij deze jaargang al de Feyenoorders en Ajacieden van scoren af. Zowel uit in Rotterdam als thuis tegen Ajax bleef het scorebord op 0-0 staan tot het laatste fluitsignaal. Danny Buijs stond al eens met de KNVB-beker in zijn handen, dat was op de Coolsingel in Rotterdam in het seizoen 2007/2008 als speler van Feyenoord. Ongetwijfeld zal hij dat weer willen maar dan moet hij toch eerst langs Speelzieks mannen uit Nijkerk, de Spartanen zullen hun huid duur verkopen want thuis werd er dit seizoen nog niet verloren en dat zijn we deze woensdagavond ook niet van plan!

Verder zou ik van deze gelegenheid ook nog even gebruik willen maken voor het volgende. In diverse voetbalprogramma’s schuiven er zijn nogal eens voetbalanalisten aan die menen dat amateurs niets te zoeken hebben in de strijd om de KNVB-beker. Het zouden houthakkers zijn die de benen van de dure profs zouden kunnen bezeren. Maar het kaf wordt al behoorlijk van het koren gescheiden in de twee voorrondes en vergeet niet dat de strijd om deze beker voor amateurs is wat Europees voetbal is voor de BVO’s. En wat is er nou mooier dan in de provincie je favoriete club te zien voetballen in een wedstrijd die echt wel ergens om gaat? Heel weinig toch?

Bron: Sparta Nijkerk

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |