Home Laatste Nieuws KNVB-Beker: De Treffers ontvangt UNA

KNVB-Beker: De Treffers ontvangt UNA

door Redactie
0 reacties

De Treffers speelt op dinsdag 31 oktober in de 1e ronde van de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen UNA. In de tweede kwalificatieronde van het hoofdtoernooi rekende De Treffers af met vierdedivisionist HVCH door met 1-3 te winnen. UNA moest twee kwalificatierondes overleven om de 1e ronde te bereiken. In de eerste wedstrijd werd na verlenging met 3-5 gewonnen bij de Friese eersteklasser Jubbega. In de vorige ronde speelde UNA ook een uitwedstrijd. Toen werd er met 1-2 gewonnen bij derdedivisionist VVSB. Bereikt De Treffers de 2e ronde?

Oude bekende UNA speelt in de Derde Divisie B en bezet na tien wedstrijden de derde plek. De geel-zwarten waren tot afgelopen weekend met een goede serie bezig en wonnen vier keer op rij. Dankzij deze overwinningen was UNA zelfs gedeeltelijk koploper. In de laatste competitiewedstrijd werd aan deze serie hardhandig een einde gemaakt. TEC was afgelopen zaterdag namelijk met 0-3 te sterk. Hoewel de koppositie werd verspeeld is UNA op basis van de geschiedenis toch goed aan het seizoen begonnen. De laatste jaren eindigde UNA namelijk stabiel in het linkerrijtje (2de, 5de, 8ste en 7de), maar de geel-zwarten speelden maar sporadisch echt bovenin mee. Wellicht lukt het dit seizoen wel om een gooi te doen naar promotie en zo het verloren gegane terrein (in 2017 degradeerde UNA uit de Tweede Divisie) goed te maken. Van de selectie van UNA in 2017 zijn nog drie spelers over. Dat zijn keeper Petar Stoskovic, aanvoerder Brian Boogers en aanvaller Nick Tielemans. Stoskovic en Boogers maakten tussendoor wel uitstapjes naar andere clubs, terwijl Tielemans UNA al vanaf 2013 trouw is.

De Treffers

De Treffers won de laatste vijf wedstrijden op rij in de Tweede Divisie en is de ploeg in vorm. Veertien doelpunten en slechts één tegendoelpunt zijn de indrukwekkende cijfers die de ploeg van Leeroy Echteld over de laatste vijf wedstrijden overlegt. Afgelopen zaterdag waren de rood-zwarten een stuk sterker dan Excelsior Maassluis. De Zuid-Hollanders werden met een grote 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Leeroy Echteld gebruikte al zijn vijf wisselmogelijkheden en gaf zo de nodige spelers al rust met het oog op de wedstrijd tegen UNA. Hopelijk kan de goede serie worden doorgezet.

Onderlinge ontmoetingen

De Treffers en UNA speelden tien keer tegen elkaar in competitieverband. Opvallend genoeg won De Treffers van de eerste zes wedstrijden er geen een. In totaal eindigden de meeste wedstrijden (vijf) gelijk. De Treffers won drie keer en twee keer was UNA de betere. In de afgelopen seizoenen speelden De Treffers en UNA daarnaast geregeld oefenwedstrijden tegen elkaar tijdens de voorbereiding, zo ook dit seizoen. In aanloop naar dit seizoen kwamen beide ploegen niet tot scoren op sportpark Zuid en bleef het dus 0-0.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |