Home Arnhem 3B: Spannendste competitie, beperkte verschillen

3B: Spannendste competitie, beperkte verschillen

WAVV al 31 thuisduels zonder nederlaag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Een van de spannendste regionale competities is ongetwijfeld de derde klasse B. in deze competitie met dertien zaterdagclubs zijn de verschillen na ruim twintig procent van de gespeelde wedstrijden dusdanig beperkt dat de enige zekerheid is dat er weinig zekerheden zijn. Nummer acht DEV Doorn heeft na vijf gespeelde wedstrijden slechts een voorsprong van een punt op nummer dertien en hekkensluiter SKV.

Mochten we dan toch een zekerheid moeten benoemen: WAVV verliest geen thuiswedstrijden. Op Sportpark Ketwich Verschuur is de koploper van de derde klasse A in competitieverband inmiddels al sinds 9 november 2019 zonder nederlaag, destijds verloor WAVV met 2-6 van Elistha. De teller staat sindsdien op 31 thuiswedstrijden zonder verlies. Vorig seizoen won WAVV acht van de elf thuiswedstrijden en werd er driemaal gelijk gespeeld, in het kampioensjaar 21/22 werden alle twaalf thuisduels gewonnen. Dit seizoen werden DFS (2-0) en Advendo’57 (3-1) door WAVV in Wageningen verslagen.

Omdat WAVV op de vierde speeldag op bezoek bij SV Otterlo verloor, heeft de formatie van trainer Moslim Adnane een voorsprong van twee verliespunten op Candia’66 en van drie verliespunten op Renswoude, Terschuurse Boys en Otterlo. Onderin zijn de verschillen nog veel beperkter en valt op dat ONA’53, Advendo’57, DFS, Hoevelaken en SKV onder de streep staan, stuk voor stuk ploegen met ambities en kwaliteiten. Een volgende zekerheid kan zijn: de derde klasse B wordt pas op de laatste speeldag beslist en heel wat clubs zullen tot het einde moeten vrezen voor degradatie naar de vierde klasse.

Komende zaterdag speelt WAVV in Wijk bij Duurstede tegen CDW en worden de vanuit Gelders oogpunt extra interessante duels Otterlo-SKV en ONA’53-Fortissimo gespeeld. Advendo’57 speelt in Ederveen de derby tegen Renswoude en DFS ontvangt in Opheusden directe concurrent Hoevelaken.

Stand 3B:
1. WAVV 4.9
2. Renswoude 5.9
3. Terschuurse Boys 5.9
4. Fortissimo 5.8
5. Candia’66 4.7
6. Otterlo 4.6
7. CDW 4.5
8. DEV Doorn 5.5
9. ONA’53 5.5
10. DFS 5.5
11. Advendo’57 4.4
12. Hoevelaken 5.4
13. SKV 5.4

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |