Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (34): EDS- SDZZ

Rubriek scheidsrechter (34): EDS- SDZZ

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

29 oktober 2023: SC EDS- SDZZ (0-0)

Ontvangst scheidsrechter: Eindelijk na twee weken geen voetbal mocht ik weer het veld op. Ik werd aanvankelijk op de wedstrijd EDS-SDZZ om middernacht gezet, al snel volgde de juiste begintijd van 14 uur. Twee leuke teams, dus dan ga je met plezier naar Ellecom waar een mooi kunstgrasveld ligt en met dit herfstachtige weer is dat zeker geen nadeel. Ik kwam bij het complex aan en SDZZ was er ook al. Altijd leuk om bekenden dan even te groeten en een praatje te maken. Toen ik om het gebouw heen liep, kwam ik ook de mensen van EDS tegen die mij welkom heten en me een kop koffie aanboden. De jongens van het eerste elftal stonden zelf nog achter de bar dus er werd al snel de grap gemaakt: ‘geef de scheids er maar één koekje bij, dat is positief voor het verslag wat hij gaat schrijven’🤣🤣Heerlijk, daar hou ik van echte voetbalhumor!

Kleedkamer:
Bij de kleedkamer aangekomen lagen vlaggetjes en een balletje al klaar. Ik mocht mij omkleden in kleedkamer 3. Wat ik niet had verwacht van een vereniging die is opgericht in 1945 dat er sindsdien niets meer aan de kleedkamer is gedaan. Met een klein beetje fantasie kon ik de kogelgaten nog zien zitten, alleen een likje witte verf deed vermoeden dat er toch ooit een keer is geprobeerd de boel op te fleuren. Maar mij hoor je niet klagen, ik vind het zelfs van een hoge nostalgische waarde- als het maar schoon is. Helaas liet dat ook wel wat te wensen over. Verder werd er nog even gevraagd wat ik wilde drinken in de rust, dus de rest van de voorzieningen waren prima geregeld.

Wedstrijd zelf: Herfstachtig weer, geen doelpunten, geen kaarten… dan denk je al snel dat kan niet veel geweest zijn. Maar niets is minder waar! Beide teams hebben van begin tot eind gestreden voor de overwinning. Na afloop heb ik ook nog gezegd dat dit een wedstrijd was waarin beide teams eigenlijk 3 punten hadden verdiend. Goed voetbal, hier en daar een overtreding en over en weer wat geklaag over buitenspelsituaties. Volgens enkele spelers was het hoogtepunt van de wedstrijd het overstapje van de scheids halverwege de tweede helft. Voor mij waren de hoogtepunten de prima reddingen van beide keepers, mede de oorzaak van de vermakelijke 0-0. Na 93 minuten hielden we ermee op, net op tijd voordat het echt slechte weer begon.

Kantine: Een prima kantine waar je na de wedstrijd nog even gezellig met z’n allen over de wedstrijd kan napraten onder het genot van een drankje. Ook de wedstrijd tussen de koploper PSV en degradatiekandidaat Ajax was te volgen op een televisie.

Derde helft: Prima derde helft met de nodige goede gesprekken met spelers en staf van beide teams. Ook de toeschouwers hadden het prima gezien ‘goed gefloten scheids’ klonk mijn richting uit toen ik bij ze kwam zitten aan de bar. Dat zijn heerlijke momenten, daar doe je het voor.

Consumptie/snack van de club: Bakje koffie voor de wedstrijd met een koekje😉, een AA-drankje in de rust en nog wat nattigheid na de wedstrijd: prima geregeld! EDS & SDZZ bedankt voor weer een zondag voetbalplezier en ik zie jullie graag nog eens terug dit seizoen!

Tip van de scheids:
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: oud is mooi, maar zorg dat de kleedkamer schoon is.👍

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |