Home Laatste Nieuws AGOVV onderuit bij IJVV

AGOVV onderuit bij IJVV

door Redactie
0 reacties

Het begint een beetje een trend te worden AGOVV dat heer en meester in de eerste helft is, maar na 90 minuten berooid achterblijft na wederom een nederlaag. Zo ook afgelopen zaterdag, waarin gastheer IJVV een doelpunt meer scoorde en er met de overwinning vandoor ging, 2-1.

“AGOVV heeft het beste team van de competitie, tot aan de zestien.” Een nu al befaamde uitspraak van de voorzitter van IJVV, Mannie Vaandering, waarvan je niet hoopt dat dit in mei 2024 waarheid is gebleken.

De uitspraak zegt wel een hoop over hoe het gesteld is met de sportieve prestaties van het vlaggenschip. Goed spel op de mat leggen, maar slordig in de afwerking zijn.
In IJsselmuiden speelden de Blauwen een zeer goede wedstrijd, waarin de tegenstander maar weinig in het spel voorkwam. Geduldig werd er gecombineerd en aangevallen, maar de openingstreffer liet zeer lang op zich wachten. Maikel van der Wijk, Fedde Timmer, Marlo de Groot en Marco Bosz zagen hun fraaie inzet door een zeer goed keepende Roy van Dijk gepareerd worden. Ook zag Luca Bouwmeester zijn doelpoging voorlangs gaan.

IJVV kwam in het eerste bedrijf in ieder geval twee keer gevaarlijk voor de Apeldoornse goal, maar zag de paal en Patrick Jansen in de weg staan naar hun doelpunt.

In de tweede helft waren AGOVV en IJVV meer gelijkwaardig dan voor de pauze het geval was. Terwijl AGOVV hetzelfde spel probeerde te spelen, kwam IJVV zelfs meerdere malen brutaal voor de goal van de Apeldoornse sluitpost, maar het had een standaardsituatie nodig om het eerste doelpunt op het scorebord te krijgen. Vanuit een fraai ingestudeerde vrije trap – Martijn de Kleine liep in de korte hoek de bal binnen – kwam de gastheer na bijna driekwart wedstrijd op voorsprong, 1-0.

AGOVV zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar het was IJVV dat in de laatste minuut van de officiële speeltijd de score verdubbelde. De aansluitingstreffer van Marco Bosz kwam voor AGOVV te laat. We weten niet hoe de einduitslag zou zijn geweest als de goed fluitende arbiter Bram Leeflang nog vijf minuten extra tijd had bijgeteld. Kleine smet op dit duel was de vrij gemakkelijk gegeven rode prent aan de net ingevallen Job Pothof. Pothof zou een natrappende beweging hebben gemaakt, maar tilde alleen zijn been op waardoor dit zo leek.

Van de vijf gespeelde competitiewedstrijden zien we drie vorige tegenstanders in de top 5 staan. AGOVV heeft het dus niet erg getroffen met de indeling, waarbij volgende week kampioenskandidaat Hierden naar Berg en Bos komt.
Na de nederlaag in IJsselmuiden vinden we AGOVV op een elfde plek terug in de tweede klasse H. Alleen Epe en Heerde deden het niet beter dan AGOVV.

Bron: AGOVV

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |