Home Achterhoek 4C: Eerste nederlaag FC Dinxperlo, HC’03 koploper

4C: Eerste nederlaag FC Dinxperlo, HC’03 koploper

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Dat de vierde klasse C een spannende competitie zou worden met weinig onderlinge verschillen was op voorhand wel duidelijk. FC Dinxperlo verloor op bezoek bij het sterke Gendringen voor de eerste keer dit seizoen drie punten, HC’03 blijft ondanks de 1-1 remise tegen SV Kilder de koploper in deze competitie waar VV Doetinchem uit verdween.

VV Gendringen won de topper tegen FC Dinxperlo met 4-2, de uitslag doet meer spanning vermoeden dan er daadwerkelijk was op Sportpark De IJsselweide. Gendringen kwam door onder meer twee goals van Paul Stubbe op een 4-0 voorsprong en de makkelijk scorende fusieclub uit Dinxperlo kwam pas in de slotfase op het scorebord.

De verrassende koploper HC’03 speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen SV Kilder. In een matige en gelijkwaardige wedstrijd werden beide doelpunten voor rust gescoord. Aanvoerder Jari Meenhuis bracht HC’03 op voorsprong, Jeroen Westerhof scoorde de gelijkmaker.

Dankzij twee doelpunten van Kees Weijers draaide Ulftse Boys een 0-1 achterstand tegen Pax om in een 2-1 voorsprong. Jurre Lassche van Pax kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart. Sportclub Doesburg was met 2-1 te sterk voor SV Basteom en staat nu weer in het linkerrijtje. Sefa Kamus scoorde winnende goal uit een strafschop.  Onderin pakte Groessen de eerste drie punten door Sprinkhanen met 3-0 te verslaan, Roel Laffra was tweemaal trefzeker. GWVV is na de 3-0 nederlaag bij Angerlo Vooruit de nieuwe hekkensluiter.  Charan Schel was met twee goals mede verantwoordelijk voor de eerste zege van Angerlo Vooruit, dat al wel met 0-6 van VV Doetinchem had gewonnen.

Stand 4C:
1. HC’03 5.13
2. VV Gendringen 5.12
3. FC Dinxperlo 4.9
4. SV Kilder 4.8
5. SC Doesburg 5.7
6. Ulftse Boys 5.7
7. Angerlo Vooruit 4.6
8. SC Rijnland 4.6
9. Pax 5.6
10. SV Basteom 5.4
11. Sprinkhanen 5.4
12. Groessen 5.3
13. GWVV 4.0

 

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |