App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Hierden te sterk voor Hatto Heim

Hierden te sterk voor Hatto Heim

door Redactie
0 reacties

Afgelopen zaterdag moest Hatto-Heim aantreden tegen koploper Hierden. Hatto-Heim wist wat hun te doen stond, want Hierden is afgelopen seizoen de promotie naar de 1e klasse misgelopen door de beslissingswedstrijd in Hattem te verliezen van DOS 37. Voor Hierden is Hattem dus geen plezierige herinnering.

Hatto-Heim moest het doen zonder een aantal basisspelers, Elnathan van Dijk (vakantie),Bram Neuteboom (geblesseerd), Robin van der Ziel geschorst.Daartegenover stond na lange afwezigheid Bas Behrens weer in de basis. Om 14:30 gaf de goed leidende scheidsrechter Schoonhoven uit Kerkdorp toestemming om de bal te laten rollen. De eerste aanvallen kwamen van Hatto-Heim en dat leidde in de 4e minuut tot een ‘kleine’ kans voor Bas Behrens maar de aanname van de bal was niet goed waardoor deze kans verloren ging. 10e minuut een schot van Noah Brommer die naast het doel ging. In de 18e minuut een schot van Jesse Winkelaar welke door de keeper van Hierden (Wouter Polhoud) gepareerd werd.

Helaas komt Hatto-Heim in de 20e minuut toch op achterstand door een goede aanval van Hierden aan de rechterkant. Voorzet van Casper Krop welke goed ingekopt werd door Rik Vermeij. Hatto-Heim liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en probeerde zich te herpakken door opnieuw volop in de duels te gaan.

In de 25e minuut wordt Bas Behrens onreglementair tegengehouden welke nr 4 ( Ewout Mulder) van Hierden een gele kaart opleverde. Helaas ging deze vrije trap, die werd genomen door Bas, rechtstreeks over.
Dit was ongeveer ook het laatste wapenfeit van de eerste helft. Helaas moest Bas Behrens zich in de 44e minuut toch laten vervangen door Dirk Agterhuis. Volgens Verzorger van Hatto-Heim (Mark Kraan) viel de blessure mee maar het was wel schrikken voor spelers en staf. Na een lange periode van blessures voor het eerst in de basis en dan weer uitvallen.

Tweede helft ging Hatto-Heim op dezelfde manier verder als in de eerste helft, maar nu zat Hierden er beter bovenop en gingen met meer overtuiging de duels aan. Hatto-Heim was volop bezig om de achterstand weg te werken maar moest in de 67e minuut een teleurstelling verwerken die men niet meer te boven kwam. Paul van Prehn ging vanuit een steekpass alleen op Jorick af en liet de keeper kansloos.

Hierbij ook een meningsverschil tussen scheids- en grensrechter. Volgens de grensrechter (Gerard Stouwdam) ging Paul van Prehn uit buitenspelpositie op het doel af en hier had de scheidsrechter een andere mening over. In dit geval heeft de scheidsrechter het laatste woord en keurt het doelpunt goed. Daarna werd het gauw 0-3 en 0-4 Over de gehele wedstrijd is dit een geflatteerde overwinning voor koploper Hierden maar wel verdiend.

Hatto-Heim heeft goede weerstand geboden en als men op deze ‘voet’ verder gaat dan komen de punten zeker.

Bron: Hatto Heim

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |