App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SEH wint ook in Wilsum

SEH wint ook in Wilsum

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde blijft de overwinningen aaneen rijgen. Zaterdagmiddag werd er onder lastige omstandigheden ook in en tegen Wilsum gewonnen. Het scoreverloop had veel weg van vorige week: een doelpunt aan het begin én aan het eind van de wedstrijd brachten de eindstand op een verdiende, maar moeizame 0-2.

Voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen ging de reis van SEH 1 naar Wilsum. Op papier een tegenstander waar gewonnen van moest worden, maar duidelijk was ook dat het geen gemakkelijke middag zou worden. In het verleden hadden de Heerdenaren er al meerdere keren verloren. De omstandigheden om te voetballen waren prima. Het natuurgrasveld had de flinke hoeveelheden regen goed weerstaan. Wel stond er een stevige wind, die zijn invloed had op de wedstrijd.

Bij SEH weinig wijzigingen in de selectie voor deze wedstrijd, ten opzichte van de afgelopen weken. Dezelfde elf namen mochten starten, op de bank zaten zeven spelers. Waaronder ook Nathan van Dommelen.

Net als in de wedstrijden tegen Reaal Dronten en BAS begon SEH, in het gloednieuwe zwarte uittenue, goed aan de wedstrijd. Sem van Lohuizen was met zijn snelheid een plaag voor de defensie van Wilsum. In de zesde minuut was het raak voor de Heerdenaren. Jochem Tellegen bracht de bal na een korte corner voor, doelman Teko Malanda kreeg de bal niet overtuigend weg en Rick Zandvliet schoot de rebound knap in het lege doel: 0-1.

Ook in het verdere verloop was SEH de sterkste ploeg, maar probeerden beide teams wel aan te vallen. Wilsum werd alleen amper daadwerkelijk gevaarlijk in het eerste bedrijf, terwijl de Heerdenaren meerdere kansen misten op extra treffers. Sem van Lohuizen kreeg de bal van Joël Veldman bijvoorbeeld niet voorbij doelman Malanda. De jonge buitenspeler kreeg daarbij een flinke zet in de rug, maar scheidsrechter Arslan floot juist voor een vrije trap voor Wilsum.

Een minuut of tien voor de rust had Sem van Lohuizen andermaal een grote kans. Hij kon dit keer één op één op de keeper af, maar wederom wist doelman Malanda die bal te keren. Tegenvaller voor SEH was het uitvallen vlak voor rust van Joël Veldman met enkelklachten. Harmen van Oene was zijn vervanger.

Na de rust aanvankelijk geen nieuwe namen in het veld bij SEH. Wel had de ploeg de steeds meer aanwezige wind wat meer tegen. En aangezien de marge nog altijd maar op één doelpunt verschil stond, was het enkele keren oppassen geblazen voor de defensie. Wilsum probeerde het wat meer met opportunistisch voetbal en hoopte met de wind dat het balletje een keer goed zou vallen. Tot grote uitgespeelde kansen leidde het niet.

Zo’n tien minuten na de rust moest trainer Jordy Vakkert zijn tweede noodgedwongen wissel toepassen. Nu ging Rick Zandvliet met een pijnlijke lies naar de grond. Timo Borreman was zijn vervanger. Rond die periode had Harmen van Oene kunnen scoren, maar ook hij wist de bal niet langs doelman Malanda te krijgen, die zo steeds beter in de wedstrijd kwam.

Het spel werd er niet beter op. Wilsum zette vroeg druk op de defensie van SEH, waardoor de Heerdenaren vaak snel balverlies leden. Aan de andere kant deed ook de thuisploeg bitter weinig met de bal, met als gevolg dat er veel misging. Menig lange pass vloog zo over de zij- of achterlijn.

Zo’n tien minuten voor tijd had SEH wederom een grote kans om de marge op twee te zetten. Jochem Tellegen snelde erlangs op rechts en gaf de bal goed voor. Waar Harmen van Oene het leder half miste, schoot Timo Borreman voor een vrijwel leeg doel naast.

Nathan van Dommelen, Wessel Berghorst en Luka Khabuliani kwamen in de slotfase nog in het veld. Buitenspeler Van Dommelen stond er nog maar een paar minuten in, toen hij werd diepgestuurd aan de rechterzijde. Zijn voorzet op Harmen van Oene was goed. De spits bleef ijzig kalm, omspeelde doelman Malanda en schoot de beslissende en bevrijdende 0-2 binnen.

Ook daarna waren er nog kansen voor SEH om meer te scoren, onder anderen via Wessel Berghorst en Timo Borreman. Maar dat gebeurde niet meer. Scheidsrechter Arslan, die in de tweede helft aan beide zijdes één gele kaart gaf, trok nog een flink aantal extra speelminuten bij. Maar aan de 0-2 stand veranderde niks meer.

Het spel van SEH was niet groots, maar wel ruim voldoende om een verdiende zege in en tegen Wilsum te boeken. De ploeg blijft zo na vier speelrondes nog altijd foutloos en is met Ulu Spor medekoploper in de 4e klasse B. Ook Rood-Wit ’58 kan zich hier volgende week nog bijvoegen, als het inhaalduel tegen Stroe wordt gewonnen. SEH is dan vrij. De ploeg speelt a.s. donderdagavond nog wel een oefenpot tegen derdeklasser Swift ’64, in Heerde om 20.00 uur. De competitie gaat over twee weken verder, met een uitduel in Elburg tegen ESC!

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (84. Luka Khabuliani), Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Rick Zandvliet (58. Timo Borreman), Mark Zandvliet; Sem van Lohuizen (84. Wessel Berghorst), Jochem Tellegen (84. Nathan van Dommelen) en Joël Veldman (42. Harmen van Oene),

Bron: VV SEH

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |