App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Bob Kuppen ondanks blessure enthousiast over stap naar amateurs N.E.C.

Bob Kuppen ondanks blessure enthousiast over stap naar amateurs N.E.C.

Interview

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Doelman Bob Kuppen maakte afgelopen zomer de overstap van Juliana’31 naar de amateurs van N.E.C. De 25-jarige Kuppen speelde in het verleden al eerder op De Eendracht en heeft ondanks een vervelende hamstringblessure geen spijt van zijn overgang naar de Nijmeegse derdeklasser. 

Kuppen: ,,Afgelopen jaar heb ik na zes mooie seizoenen afscheid genomen van Juliana’31, waar ik een geweldige tijd heb gehad. De overstap naar de amateurs van NEC was voor mij iets wat ik al een hele tijd graag zou willen. Ik heb in het verleden natuurlijk al bij de amateurs gespeeld in jeugdelftallen en NEC is dus ook een beetje mijn club geworden. Voor alle mensen die zich al jarenlang hard maken voor de amateurtak van NEC heb ik een enorme bewondering en dat ik daar nu zelf deel van mag uitmaken als keeperstrainer en assistent-trainer van de Jo19-1 maakt het alleen maar mooier!”

De bevlogen doelman vervolgt: ,,Op 1 augustus begon het avontuur bij NEC 1 voor mij. Met een grotendeels nieuwe selectie begonnen we aan het seizoen. Na wat vakanties en blessures waren we bij de start van de bekercompetitie redelijk compleet. De sfeer was goed en de uitslagen bleken uiteindelijk hetzelfde, al is het uiteraard nooit helemaal perfect. In de tweede bekerwedstrijd uit tegen OSC mocht ik mijn officiële debuut maken. Een dag waar ik al lang naar uitkeek! Op een snikhete zondagmiddag trapten we om twee uur af in Oosterhout. Na 32 minuten sloeg voor mij het noodlot toe en bij een uittrap scheurde mijn hamstring. Ik kon op dat moment wel door de grond zakken want ik voelde meteen dat het niet goed was. Na de wedstrijd heb ik met de mannen van OSC 5 op het terras van die club de pijn kunstmatig weggewerkt met een paar biertjes waar ik die jongens ook nog steeds zeer dankbaar voor ben. Maar toen begon de periode van herstellen en daar zit ik nu nog steeds in eigenlijk. Met goede begeleiding van mijn vaste fysiopraktijk FysioNovio word ik steeds sterker en hoop ik binnen niet al te lange tijd weer op het veld te staan.”

Na twee achtereenvolgende degradaties is NEC in de zuidelijke derde klasse D met twee overwinningen in de eerste drie wedstrijden behoorlijk goed gestart. Kuppen hierover: ,,Tot nu toe denk ik dat we het bij NEC goed doen in de competitie. De eerste wedstrijd tegen RKSV Venhorst hebben we helaas onterecht verloren maar de twee wedstrijden daarna hebben we ons prima hersteld met mooie overwinningen op Brakkenstein en Vorstenbossche Boys. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team en deze staf een mooi resultaat zullen gaan neerzetten in deze competitie. Zondag spelen we in Escharen tegen EGS’20. Zelf verwacht ik nog een week of twee nodig te hebben om weer helemaal fit te worden en dan gaan we knallen!”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |