App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws VV Doetinchem stelt geschorste speler op

VV Doetinchem stelt geschorste speler op

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

VV Doetinchem heeft in de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen GWVV een geschorste speler opgesteld. In Varsselder speelde Dylan Hendriksen van VV Doetinchem negentig minuten mee, terwijl hij nog geschorst was. Bovendien scoorde Hendriksen in de slotfase de 1-1. GWVV tekende na afloop van de wedstrijd protest aan en had fotomateriaal waarop zichtbaar is dat Hendriksen op het veld stond.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd van VV Doetinchem in het vorige seizoen tegen VDZ ontving Hendriksen een directe rode kaart wegens ‘een gewelddadige handeling buiten een duel om de bal’. Hiervoor kreeg de aanvaller een schorsing van zes wedstrijden. In de bekerwedstrijden van VV Doetinchem tegen Etten, EDS en GSV’38 alsmede de competitiewedstrijden tegen SV Kilder en FC Dinxperlo zat Hendriksen al vijf wedstrijden van zijn schorsing uit, afgelopen zondag tegen GWVV was de zesde wedstrijd.

Voorzitter en interim-trainer Ivan Schoppema bevestigt het verhaal: ,,Dylan Hendriksen heeft inderdaad tegen GWVV gespeeld. Ik heb het vorige week overgenomen en van de trainers een spelerslijst gekregen, daar stond Dylan ook op. Wij dachten dat zijn schorsing erop zat. Tien minuten voor aanvang van de wedstrijd bleek dat hij niet op het digitale wedstrijdformulier geplaatst kon worden, toen hebben wij hem op een andere naam laten spelen. Een verkeerde beslissing.”

De tuchtcommissie van de KNVB gaat zich nu over deze zaak beraden.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Anoniem 12 oktober 2023 - 11:56

Volgens mijn is ie nog 3 wedstrijden geschorst want competitie en beker is apart met schorsingen heb je beker rechtstreeks rood dan trad dat wel voor de competitie

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |