App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KNVB verklaart twee duels in tweede divisie ongeldig

KNVB verklaart twee duels in tweede divisie ongeldig

door Redactie
0 reacties

Het bestuur amateurvoetbal heeft besloten dat de wedstrijden Jong Almere City FC – FC Lisse en Jong Almere City FC – Jong Sparta Rotterdam uit de Betnation Divisie opnieuw moeten worden gespeeld. Bij Jong Almere City FC deed in die wedstrijden een niet speelgerechtigde speler mee. De data voor de opnieuw te spelen wedstrijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Spelers van beloftenteams van BVO’s in het amateurvoetbal mogen niet ouder zijn dan 23 jaar (keepers niet ouder dan 25 jaar). Door een voor dit seizoen nog niet aangepaste peildatum in de regelgeving van de KNVB was verwarring ontstaan over de speelgerechtigdheid van een speler aan de zijde van Almere City in de wedstrijden tegen FC Lisse (23 september 2023 – 1-1) en Sparta Rotterdam (30 september 2023 – 1-0). In verband met de deelname van de betreffende speler is vervolgens aangifte gedaan bij de tuchtrechtelijke organen van de KNVB en bij het bestuur amateurvoetbal het verzoek ingediend de wedstrijd opnieuw in te plannen. Inmiddels is de peildatum aangepast.

Goed en eerlijk verloop

De KNVB betreurt de ontstane situatie. Hoewel er tuchtrechtelijk geoordeeld is dat er geen sprake is geweest van een overtreding aan de zijde van Almere City FC, heeft het bestuur amateurvoetbal besloten dat de twee wedstrijden wel opnieuw moeten worden gespeeld. Bij de besluitvorming van het bestuur zijn zorgvuldig de belangen gewogen van Almere City FC, Sparta Rotterdam, FC Lisse en de andere clubs die uitkomen met een elftal in de Betnation Divisie. Het bestuur amateurvoetbal is van mening dat het overspelen van de wedstrijden het meest recht doet aan een goed en eerlijk verloop van de competitie.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |