App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Oeken pakt verdiende zege

Oeken pakt verdiende zege

door Redactie
0 reacties

Als een mooie opmaat naar de viering van haar 95 jarig bestaan heeft Oeken tegen Eilermark de punten thuis weten te houden. Het ging niet gemakkelijk, maar het team in opbouw met haar nieuwe trainer Paolo Devanna wist het wel met niet aflatende inzet en bij vlagen aardig spel over de streep te trekken.

Met medewerking van de bezoekers uit Glanerbrug was deze oorspronkelijke uitwedstrijd omgezet naar een thuiswedstrijd. Oeken ging fel van start en kreeg direct al een paar kansen, maar al snel bleek de tegenstander gevaarlijk in de counter met ondermeer een schot op de lat.

Toch bleven de zebra’s het meeste initiatief houden, er kwamen regelmatig zorgvuldige aanvallen door maar op het laatste moment ontbrak dan toch het overzicht en de rust om het af te maken. Intussen kwam Eilermark nog een keer gevaarlijk door, maar keeper Jonas Hafkamp en verdediger Gideon Wamba wisten het, respectievelijk met de vuisten en het hoofd, onverschrokken te klaren.

Met een paar verse krachten ging Oeken na rust onverdroten door. Er werd volop aangevallen, er kwam nog wat meer lijn in het spel van zebra’s, maar een doeltreffende afwerking volgens het boekje bleef voor eerst uit. Dat veranderde toen Tim Hofenk een paar keer in de de afronding op de solotoer ging. Hij maakte namelijk in de 52e minuut de 1-0 nadat hij op de linkervleugel zijn tegenstanders te slim af was en beheerst de doelman passeerde.

Met nog een tweetal verse krachten er bij bleef Oeken het initiatief houden, terwijl de gasten zeker ook gevaarlijke uitbraken hadden, maar veel meer dan een aantal corners kwamen er niet uit. Bovendien was keeper Jonas weer aardig op dreef. Ondanks dat het aantal Oeken aanvallen afgerond met een schot tussen (of bijna tussen) de palen toenam, bleef het bij 1-0. De tegenstander leek intussen af en toe de focus wat te verliezen door discussies met de scheidsrechter, maar dat leverde voor Oeken geen gevaar op, voor de gasten wel wat kaarten. Dus bleven de punten verdiend thuis en kon dat andere feest echt beginnen.

Aanstaande zaterdag komt een ander team uit Glanerbrug op bezoek op de Overkant, namelijk oude bekende, Sportlust Glanerbrug. Verder worden op de zaterdag daarop, 21 oktober om 14.30 uur, de resterende 20 minuten van de eerder gestaakte thuiswedstrijd tegen sp. Eefde uitgespeeld, met een tussenstand van 2-0 in het voordeel van Oeken 1.

Oeken: Jonas Hafkamp, Erik-Jan Huisman, Harm Niessen, Gideon Wamba (46. Nino Schoonman), Bjorn Reugebrink (52. Joey Brugman), Valentijn Troost, Thomas Huisman, Jelmar Schoonman, Julian Gorfer (52. Coen Hagedoorn), Tim Hofenk, Timo Niessen.

Bron: vv Oeken

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |