Home Laatste Nieuws Bennekom en SDC Putten in evenwicht

Bennekom en SDC Putten in evenwicht

door Redactie
0 reacties

Lange tijd bleef de brilstand op het scorebord, beide teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. Het leek echt zo’n wedstrijd waarbij de ploeg die als eerste scoort zich winnaar zou mogen noemen. Toen v.v. Bennekom in de 84e minuut op een 1-0 voorsprong kwam, zag het er naar uit dat de Puttenaren vandaag hun eerste nederlaag zouden moeten incasseren. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist Saber Charif echter tegen te scoren.

De technische staf van SDC Putten had de basisformatie vandaag op enkele posities gewijzigd t.o.v. vorige week. Daan Wierenga, Roelf Oosterhoff en Saber Charif begonnen op de bank. Hun posities werden vandaag ingenomen door Rick van den Brink, Matthew van Duinen en Jesse Schuin. De mannen van Kwadjo Boateng begonnen goed aan de wedstrijd, ze namen het initiatief en Bennekom slaagde er niet goed in om druk op de Puttense aanvalsopbouw te krijgen. De thuisclub werd teruggedrongen op eigen helft. Ricky Hansen ondernam de eerste doelpoging, hij kreeg de bal aangespeeld van Mark Bouwman, haalde uit , maar zag zijn schot in handen van doelman Christiaan de Haan belanden.

Rick van den Brink stuurde Matthew van Duinen de diepte in, de actie van Van Duinen leverde een corner op. Deze corner werd genomen door Rick van den Brink, hij ging een 1:2 combinatie aan met Ricky Hansen en schoot vervolgens over het doel van Bennekom. Na ongeveer een kwartier spelen ontstond de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Fabian Beukhof kreeg de gelegenheid op doel te schieten, maar vond SDC Putten doelman Thod Velanas op zijn weg.

Halverwege de eerste helft kwam Bennekom beter in de wedstrijd en verdween het Puttense veldoverwicht langzaam maar zeker. Sabir Achefay speelde Vincent ter Burg aan, Ter Burg bracht de bal voor het doel, maar de inlopende Ricky Hansen kon er net niet bij. De thuisclub kreeg ook een aardige mogelijkheid Yannick Zeeman bracht de bal voor het Puttense doel, waar Fabian Beukhof inkopte, zijn kopbal werd een prooi voor SDC Putten doelman Thod Velanas.

Gelijk hierna een prima interventie van Noevel Kasmi, hij speelde Sabir Achefay aan. Achefay haalde uit, maar zijn schot miste de juiste richting en verdween naast het doel. Niet veel later zocht SDC Putten opnieuw de aanval, Sabir Achefay bracht Ricky Hansen in een positie om te schieten, ook het schot van Hansen verdween naast het doel van de thuisclub.

In de slotfase van de eerste helft wist Bennekom nog tot een kansrijke aanval te komen, uiteindelijk wist Mark Bouwman door goed in te grijpen te voorkomen dat er echt gevaar voor het Puttense doel ontstond. Vanuit de omschakeling stuurde Noevel Kasmi, Matthew van Duinen de diepte in , de voorzet van Van Duinen was echter te scherp voor inlopende Puttenaren en rolde voor het doel langs.

Zo brak de rust aan met een 0-0 stand. In de tweede helft bleven bij SDC Putten Rob Buter en Matthew van Duinen aan de kant, zij werden vervangen door Saber Charif en Roelf Oosterhoff. Bij Bennekom kwam Maurice Kuppens in het veld voor Kai Huisman. Het eerste gevaar in de tweede helft werd gesticht door de thuisclub een Bennekom aanvaller zag zijn schot net voor het Puttense doel langs gaan.

In de 50e minuut mocht SDC Putten een vrije trap nemen. Sabir Achefay bracht de bal voor het doel, daar kon doelman Christiaan de Haan de bal net onderscheppen voordat Roelf Oosterhoff in kon koppen. Uit de spelhervatting van de doelman kwam Bennekom er razendsnel uit en een Bennekom speler schoot vervolgens op de paal, daar kwam SDC Putten goed weg.

Het spel golfde nu op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd, het spel oogde van beide kanten af en toe wat rommelig, maar spannend bleef het zeker. Uit een voorzet van Sabir Achefay kopte Jesse Schuin over.

Na ongeveer een uur gespeeld te hebben leverde een goede actie van Sabir Achefay een corner op. De corner werd genomen door Rick van den Brink, uit deze corner probeerde Sabir Achefay op doel te schieten, zijn schot raakte de onderkant van de lat en kwam weer het veld in. Daar kroop de thuisclub door het oog van de naald. Niet veel later ontstond er opnieuw een mogelijkheid voor de Puttenaren, uit een voorzet van Vincent ter Burg schoot Roelf Oosterhoff over.

In de 63e minuut vond er een wissel plaats bij v.v Bennekom, Sedik Ghilles loste Arnout Lagerwey af. Niet veel later ook een wissel bij SDC Putten, hier werd Jesse Schuiin vervangen door Giovanni Hiwat. Bennekom trainer Camiel Jager probeerde met de inbreng van nog een paar verse krachten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Thomas Rood en Roy de Graaf werden vervangen door Jaïro Soetowidjojo en Marlon Versteeg.

SDC Putten doelman Thod Velanas moest nog een keer vol aan de bak om zijn doel schoon te houden, maar loste dit prima op. Aan de andere kant schoot Sabir Achefay in handen van de Bennekomse doelman. Met nog 10 minuten te gaan belette Mark Bouwman met een overtreding een tegenstander de doortocht, hetgeen Bouwman een gele kaart en Bennekom een vrije trap opleverde.

Deze vrije trap ketste af op de Puttense muur. In de slotfase van de wedstrijd werd bij SDC Putten Rick van den Brink nog vervangen door Daan Wierenga. In de 84e minuut kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong via Marlon Versteeg en zag het naar uit dat SDC Putten haar eerste seizoensnederlaag zou moeten incasseren.

Zeker toen Bennekom enkele minuten later een enorme kans kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. De Bennekom aanvaller schrok blijkbaar zo van deze buitenkans, dat hij de bal van een meter afstand hoog over het Puttense doel joeg. In de slotfase van de wedstrijd voerde de Puttenaren de druk weer op en ontstond er weer gevaar voor het doel van de thuisclub, doelman De Haan kon o.a. nog een keer net ingrijpen voordat Roelf Oosterhoff gevaarlijk kon worden.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd gooide Sabir Achefay de bal vanaf de rechterkant van het veld voor het doel de bal ging over iedereen heen en kwam uiteindelijk voor de voeten van Saber Charif, die aan de linkerkant van het veld stond. Charif nam de bal aan en haalde uit. Hij zag zijn schot met een fraaie curve buiten bereik van doelman Christiaan de Haan in het doel verdwijnen.

Zo sleepten de Puttenaren op de valreep toch nog een punt uit het vuur en bleef de ongeslagen status gehandhaafd. Volgende week ontvangt SDC Putten v.v. DUNO D. uit Doorwerth. Deze wedstrijd begint 14.30 uur.

Bron: SDC Putten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |