Home Laatste Nieuws Derde zege op een rij voor SEH

Derde zege op een rij voor SEH

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde bleef ook zaterdagmiddag tegen BAS foutloos. De mannen van trainer Jordy Vakkert wonnen de wedstrijd met weinig echte hoogtepunten met 2-0. De doelpunten vielen helemaal aan het begin én aan het eind van het duel, dankzij Joël Veldman en Jochem Tellegen. SEH blijft zo medekoploper in 4B.

Op voorhand kon er misschien wel gesproken worden van een topper deze middag in Heerde. Het ging immers om de nummers twee en drie die het tegen elkaar opnamen. SEH had de wedstrijden tegen CSV’28 en Reaal Dronten gewonnen. BAS speelde gelijk tegen Dronten, maar won vorige week met ruime cijfers in Wilsum. De wedstrijd vond plaats onder fijne omstandigheden, al was de wind zeker naar mate de wedstrijd vorderde een belangrijke factor in het duel.

Bij SEH ten opzichte van de laatste weken weinig wijzigingen in de selectie. Dezelfde elf man begonnen vanaf de start. Op de bank zat de herstelde Timo Borreman weer na zijn blessure, terwijl Nathan van Dommelen speeltijd werd gegund in de O19.

Officieel nog iets voor half drie werd er afgetrapt en zochten beide ploegen de aanval. In de derde of vierde minuut resulteerde dat al in een doelpunt na vermoedelijk de mooiste aanval van de middag. Een schitterende bal van Sem van Lohuizen vanaf links eindigde aan de andere kant van het veld bij rechtsback Hein Dezijn. Hij kon diep het strafschopgebied inlopen en gaf de bal laag en strak voor. Joël Veldman kon het leder simpel binnentikken: 1-0. De grensrechter van BAS vlagde daarbij nog wel even voor buitenspel, maar leek daar zelf van te schrikken en het doelpunt telde dan ook terecht.

Daarna mocht de uitploeg veelal de bal hebben en probeerde het met verzorgd positiespel van achteruit op zoek te gaan naar kansen en mogelijkheden. SEH leunde wat achterover en kon loeren op de counter met hun gevaarlijke en snelle aanvallers. Dat spelbeeld veranderde eigenlijk de rest van de wedstrijd niet meer.

Gek veel kansen vielen er voor rust niet te noteren. Aanvoerder De Gooijer schoot een keer over na een corner en Rick Zandvliet gaf vlak voor de rust nog een gevaarlijke voorzet. Jochem Tellegen schoot die bal ook wel in, maar de poging werd vlak voor het doel geblokkeerd. Verder was SEH vaak te slordig aan de bal om gevaarlijk te worden.

Aan de andere kant probeerde BAS het wel, maar hoefde doelman Ties van Leeuwen eigenlijk geen enkele keer in actie te komen. Typerend was misschien wel een vrije trap van Luca Schaap in kansrijke positie: de bal ging nog bijna over de ballenvanger en dus ruim over het doel.

Bij SEH in de tweede helft geen nieuwe namen, bij BAS wel. Daar was spits en topscorer Yuri van den Dikkenberg in het veld gekomen. Onder zijn aanvoering werd de uitploeg toch wel gevaarlijker. De ploeg kreeg bijvoorbeeld regelmatig corners te nemen, die met de steeds meer aanwezige wind soms dreigend waren.

Aan de andere kant lag er steeds meer ruimte voor SEH om te counteren. Sem van Lohuizen loste al snel een poging die eigenlijk tussen een voorzet en een schot in zat. En ook de voorzet van Hein Dezijn ging langs alles en iedereen.

Na dik een uur spelen wederom een geblokkeerde poging voor BAS, via Luca Schaap. De corner leverde weinig gevaar op. Bij SEH kwamen Luka Khabuliani en Jelle van der Snel in het veld. Niet veel later was daar misschien wel de grootste kans voor BAS. Vleugelverdediger Leander Touw schoot de vrije trap goed in, maar de bal werd nog licht aangeraakt en ging nipt naast.

Na een ongelukkige actie kreeg Luka Khabuliani rond minuut 75 de eerste en enige gele kaart van deze wedstrijd. Wessel Berghorst kwam nog in het veld en BAS stuurde ook de lange invaller Stefan Tolhoek mee naar voren. Van den Dikkenberg schoot nog een keer in de handen van doelman Van Leeuwen, maar verder werd BAS amper gevaarlijk. De ploeg had moeite met het collectief en prima verdedigen van SEH en leek het vooral te moeten hebben van de standaardsituaties.

Net nadat ook Harmen van Oene nog in het veld was gekomen, leek Jochem Tellegen op weg naar de 2-0. Zijn schot werd echter goed gekeerd door doelman Silvijn de Groot. Een paar minuutjes later viel toch de definitieve beslissing. Een ingooi van Jelle van der Snel werd niet goed verwerkt door BAS. Jochem Tellegen schoot de bal daarop hard tegen de touwen: 2-0. Er werd nog een paar minuten gespeeld, maar ondanks diverse corners voor de uitploeg veranderde er niets meer aan de score.

Een mooie en knappe overwinning van SEH, tegen wederom een goede tegenstander. Groots was het spel niet, maar ook in deze wedstrijd werd er weinig weggegeven. En ondanks het veelvuldige balbezit van BAS, waren de grootste kansen in de wedstrijd toch wel voor de thuisploeg. SEH blijft met Ulu Spor zo koploper. Beide teams zijn nog foutloos. Volgende week moeten de Heerdenaren in en tegen Wilsum spelen. Aanvang: 14.30 uur!

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (65. Luka Khabuliani), Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman (77. Wessel Berghorst), Rick Zandvliet, Mark Zandvliet; Sem van Lohuizen (65. Jelle van der Snel), Jochem Tellegen en Joël Veldman (86. Harmen van Oene)

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |