App Icon

VoetbalGelderland

Home Veluwe 2B: Thuisduels voor Valleivogels en VVOP om valse start goed te maken

2B: Thuisduels voor Valleivogels en VVOP om valse start goed te maken

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

In de westelijke tweede klasse B kennen Valleivogels en VVOP een valse start. Zaterdag krijgen beide Gelderse clubs op de derde speeldag een thuiswedstrijd met perspectief om de weg omhoog in te slaan. 

Na de tweede plaats van vorig seizoen mag ook dit jaar het nodige van Valleivogels verwacht worden. Met een punt uit twee duels valt de competitiestart echter tegen. Een 2-2 gelijkspel tegen titelkandidaat Veensche Boys op de eerste speeldag was nog alleszins acceptabel, maar afgelopen zaterdag werd na een off-day met 3-0 verloren van promovendus VVA Achterberg. Zaterdag moet Valleivogels daarom op Sportpark De Bree West van FC Breukelen winnen om aansluiting te houden bij de bovenste plaatsen. Een week later volgt het lastige treffen met De Merino’s in Veenendaal.

Na het overtuigende kampioenschap van vorig seizoen en de hoopgevende bekercampagne met een remise tegen NSC Nijkerk, heeft VVOP zaterdag keihard kennis gemaakt met de tweede klasse. Nadat bij de competitiestart de individuele klasse van Nieuw-Utrecht (1-3) de doorslag gaf, was zaterdag Veensche Boys in Nijkerkerveen met 7-0 veel te sterk voor het team van trainer Ricardo van de Pol. Het was de grootste competitienederlaag voor VVOP sinds mei 2018 toen Scherpenzeel met 2-9 in Voorthuizen won. Zaterdag krijgt VVOP op het eigen Sportpark De Roeleneng tegen mede-promovendus VVA Achterberg de kans op sportieve revanche.

Lunteren is met vier uit twee prima aan het seizoen begonnen en speelt zaterdag thuis tegen FC Hilversum. Ook Veensche Boys heeft in de eerste twee wedstrijden vier punten verzameld, de ambitieuze club uit Nijkerkerveen speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen het nog puntloze FC De Bilt.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |