Home Laatste Nieuws 2G: Geen club meer foutloos, iedereen al een punt

2G: Geen club meer foutloos, iedereen al een punt

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De zuidelijke tweede klasse G lijkt dit seizoen een bijzonder spannende competitie te worden. In de voorbeschouwingen werden sommige clubs zowel bij de promotie- als bij de degradatiekandidaten geplaatst.  Na twee speeldagen heeft geen club de maximale score meer, maar is ook geen team meer puntloos.

De gedoodverfde titelfavoriet Achilles’29 verloor op de eerste speeldag verrassend met 3-0 van Wilhelmina’26, maar herstelde zich zaterdagavond met een 3-2 thuiszege op GRC’14. Na twee wedstrijden delen Nivo Sparta, Roda Boys, SV Parkhout en WSC de koppositie met vier punten uit twee duels. Achilles’29 heeft net als onder andere SVW en GJS drie punten en bij de vier clubs die met een punt de onderste plaatsen bezetten horen Theole en VV Tricht.

Beide clubs speelden zaterdag alweer voor de tweede keer tegen elkaar. Het bekerduel werd met 3-2 een prooi voor Tricht, maar Theole bekerde uiteindelijk met groepswinnaar WNC door. Zaterdag eindigde de thuiswedstrijd van Theole, gespeeld op Sportpark De Iepengaard in Wadenoijen, in een 1-1 gelijkspel door twee goals uit strafschoppen. In een gelijkwaardige competitie van veertien clubs waarin vijf verenigingen degraderen of in de nacompetitie zullen spelen, zal vrijwel elk team in eerste instantie naar onderen kijken.

Komende zaterdag staan er met GJS- Nivo Sparta, WSC- Achilles’29, VV Hardinxveld- Theole, VV Tricht- SVW en VV Sleeuwijk- Roda Boys weer een aantal onvoorspelbare wedstrijden op de agenda.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |