App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (32): VVG’25 2- VDZ 2

Rubriek scheidsrechter (32): VVG’25 2- VDZ 2

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

1 oktober 2023: VVG’25 2- VDZ 2 (0-2)

Ontvangst scheidsrechter: Vanuit de nachtdienst een lekkere vroege wedstrijd, om 11 uur was de aftrap van VVG’25 2 tegen VDZ2. Voor het eerst mocht ik naar Gaanderen, ik was hier nog niet eerder geweest. Wat een mooi complex! In samenwerking met een basisschool, deze combinatie kende ik ook nog niet maar het zag er allemaal top uit. Wel even goed kijken waar ik moest zijn, maar gelukkig kwam ik tegelijk aan met een aantal spelers dus het was gewoon hun volgen. Ik kwam in de kantine terecht waar een aantal mensen al op mij zat te wachten. Ook de assistent-scheidsrechter van VDZ was al aanwezig dus even lekker gebabbeld onder het genot van een bakje koffie en toen naar de kleedkamer.

Kleedkamer:
Ik werd begeleid naar de kleedkamer die er fantastisch uitzag en na weken van niet schone kleedkamers was dit weer een kleedkamer waar je met een gerust hart kan douchen na de wedstrijd zonder dat je voetschimmel oploopt. Wat ik miste was een bezem en een stoffer en blik zodat ik de kleedkamer zelf ook netjes kan achter laten.

Wedstrijd zelf: Na een veld controle, de pasjes controle en een praatje met beide coaches kreeg ik een balletje en vlaggetjes en kon de wedstrijd starten. Tossen en nog een kort praatje met de assistenten die er overigens heel flitsend uitzagen in hun gele en felgele shirts. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren, een beetje aftasten in het begin en hier en daar wat kansen in de eerste helft maar het bleef 0-0 tot de rust. In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld tot het moment dat een aanvaller van VDZ werd neergelegd in het strafschopgebied. Nog even contact gezocht met de assistent van VVG met de vraag of het binnen of buiten de 16 meter was maar hij bevestigde mijn beslissing: het was er binnen. De toegekende pingel werd omgezet in de 0-1. Na nog wat kansen over en weer met goed positioneel voetbal viel de 0-2 uit een hoekschop en was de wedstrijd gespeeld, wat VVG ook nog probeerde het wilde niet meer lukken om de aansluitingstreffer te maken. Na 95 minuten blies ik voor de laatste keer op de fluit.

Kantine: Een hele nette kantine met veel personeel/vrijwilligers achter de bar, een heerlijk buitengedeelte waar je vanaf een soort balkon naar de volgende wedstrijd kan kijken onder het genot van een hapje en een drankje en een stukje muziek.

Derde helft: Een derde helft is het leukst als je de wedstrijd hebt gewonnen, maar toch bleven er nog aardig wat spelers over om het eerste elftal aan te moedigen. Ik heb nog even met de trainer een lekker Weizen biertje gedronken en een balletje gehakt gedaan. En een klein stukje van de derby tussen N.E.C. en Vitesse gekeken.

Consumptie/snack van de club: Verschillende bieren op de tap en een prima balletje gehakt, maar ook de tosti werd in groten getale besteld. Een prima vereniging dat VVG, ik heb een fijne wedstrijd gefloten en kom graag nog eens terug. Bedankt VVG en VDZ voor wederom een geslaagde zondag! 👍

Tip van de scheids:
Even een bezem en een stoffer en blik ophangen in de kleedkamer, dan is ook de kleedkamer helemaal af. 👍

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |