App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 5D: SV Nijmegen en SV Babberich aan kop

5D: SV Nijmegen en SV Babberich aan kop

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Na twee speeldagen hebben in de vijfde klasse D alleen SV Nijmegen en SV Babberich het maximale aantal van zes punten. Na de ruime 6-0 zege op Eendracht Arnhem imponeerde SV Nijmegen in Ellecom met een knappe 2-6 overwinning op SC EDS. Babberich versloeg in Weurt WVW met grote cijfers: 1-5.

Achter de twee ongeslagen koplopers staan drie ploegen met vier punten uit de eerste twee wedstrijden, dit zijn drie clubs die vorig seizoen uit de vierde klasse gedegradeerd zijn: SV Loo, VV Montferland en SV Loil. Voor VV Montferland was de 0-3 zege op Eendracht Arnhem de eerste overwinning sinds 12 maart 2023, toen in eigen huis SV Loil werd verslagen.  SV Loo speelde na de doelpuntrijke 6-3 zege op Gelders Eiland op de eerste speeldag met 3-3 gelijk in Beek tegen RKSV ’t Peeske. Aanvaller Tom van Slobbe scoorde weer tweemaal en staat nu al op vijf doelpunten.

Het duel tussen SV Gelders Eiland en SV Loil eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.  De thuisclub hield 16 april op bezoek bij Den Dam voor het laatst de nul, Loil bleef 6 november 2022 voor het laatst zonder tegentreffer. Destijds werd het 0-0 tegen de latere kampioen GSV’38. RKPSC won zaterdag al met 1-2 in Zevenaar van SDZZ.

Zondag spelen de twee koplopers een thuiswedstrijd: SV Nijmegen tegen SV Gelders Eiland en SV Babberich tegen RKPSC.

Stand:
1. Nijmegen 2.6 (+10)
2. Babberich 2.4 (+5)
3. Loo 2.4
4. Montferland 2.4
5. Loil 2.4
6. RKPSC 2.3
7. WVW 2.3
8. ’t Peeske 2.1
9. SDZZ 2.1
10. Gelders Eiland 2.1
11. EDS 2.0
12. Eendracht Arnhem 2.0

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |