Home Laatste Nieuws VSCO’61 gelijk tegen ’t Harde

VSCO’61 gelijk tegen ’t Harde

door Redactie
0 reacties

Op een heerlijke nazomermiddag traden VSCO’61 en ’t Harde tegen elkaar aan op sportpark De Heughte. De derby eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel nadat ’t Harde een 0-2 voorsprong had genomen. Over het geheel van de wedstrijd genomen was de uitslag terecht te noemen.

VSCO’61 begon beter aan de wedstrijd dan ’t Harde. Het eerste kwartier had VSCO’61 het initiatief en kreeg ook mogelijkheden. Al in de tweede minuut profiteerde VSCO’61 bijna van het onzeker optreden van doelman Mark van de Streek, maar de bal ging niet over de doellijn. Niels Elzerman sneed even later naar binnen, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij voor en dat leverde niets op. Ook een pass van Klaas van Woudenbergh was net te hard op Elzerman om hem vrij voor doelman Van de Streek te zetten.

Uit het niets werd het na een kwartier spelen 0-1. Uit een vrije trap wist de mee opgekomen Stan Timmers binnen te tikken. Hierna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij scheidsrechter Marco Verduin veel toeliet. Dat leverde in de loop van de wedstrijd toch enige irritatie op binnen en buiten de lijnen en dat leverde in de tweede helft onnodige gele kaarten op en trainer van ’t Harde René van ’t Goor een rode kaart, terwijl over het geheel genomen het best een sportieve wedstrijd was. Voor rust werd niet meer gescoord en waren de kansen over en weer ook schaars.

’t Harde had een droomstart in de tweede helft al na drie minuten lag de 0-2 tegen het net. Opnieuw een standaardsituatie, ditmaal een corner, werd binnengeschoten door Sam van Norel. De wedstrijd leek snel gespeeld, maar een minuut later wist Hans van Renselaar uit een corner van Niels Elzerman de 1-2 binnen te koppen. De wedstrijd lag weer open en in de loop van de tweede helft nam VSCO’61 steeds meer risico om de gelijkmaker te scoren. ’t Harde wist van de geboden ruimte niet te profiteren.

In blessuretijd kreeg VSCO’61 verrassend voor vriend en vijand een penalty toegewezen. Uitleg na afloop van de wedstrijd was dat een speler werd omklemd door een tegenstander en daardoor niet bij de bal kon komen. De penalty werd door Jan van ’t Oever binnengeschoten. In de slotseconden was VSCO’61 zelfs dichtbij de overwinning. Uit een voorzet van Niels Elzerman stuurde Jan van ’t Oever de bal naar de verre hoek, maar de bal had net onvoldoende snelheid zodat doelman Van de Streek ternauwernood redding wist te brengen.

Bron: VSCO

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl