App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws RKZVC verliest van zeer effectief NEO

RKZVC verliest van zeer effectief NEO

door Redactie
0 reacties

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, leek op voorhand al zeker. Hoewel NEO (Borne) voor de zomer in de nacompetitie de finale verloor in de strijd voor promotie naar de 4e divisie geeft dat wel aan dat ze vorig jaar al in de top van de 1e klasse speelden. En afgelopen zondag wonnen ze de 1e competitiewedstrijd dit seizoen al met 4-0. De winst van NEO van vandaag is te kenmerken door zowel zwak verdedigen van RKZVC (vooral voor rust) als goed aanvallen van NEO. Mogelijk was het balbezit in de hele wedstrijd wel ongeveer gelijk maar de kansenverdeling was duidelijk in het voordeel van NEO.

RKZVC begon nog wel met een goede vrije trap van Sjors Storkhorst in de 2e minuut die een metertje over ging, maar twee minuten later rondde Jasper Scholten een vrije trap van Ron Spoler aan de andere kant knap af met het hoofd in de bovenhoek voor de 0-1. De beste Zieuwentse kans in de hele wedstrijd kreeg Siebe Klein Goldewijk in de 12e minuut na een pass op maat van Sjors Storkhorst. Siebe nam knap aan met de borst, schoot hard in maar met een reflex werkte de Bornse keeper de bal over het doel. Daarna golfde het spel wat over en weer tot de 26e minuut. Uit de counter schoot Wessel Born voor waarna eerst enkele spelers voor goal de bal misten en Rick ten Tusscher daarna eenvoudig de 0-2 binnen kon tikken. In de 33e minuut kreeg RKZVC in een scrimmage de bal niet weg gewerkt waarna Stef Dompelaar, liggend, de 0-3 binnen schoot. Een laatste schot door NEO op slag van rust werd door keeper Rutger Tenhagen gepakt.

Na rust begon NEO voortvarend met drie gevaarlijke schoten binnen het kwartier. Het eerste en derde schot gingen een halve meter over de kruising, de tweede ging via de lat over. Daarna drong NEO niet meer zoveel aan en leek het alsof ze de wedstrijd gewoon wilden uitspelen. RKZVC had in het laatste half uur meer balbezit en drong ook wel aan, maar echte kansen uitspelen lukte niet. Tekenend daarvoor was dat ze in de 83e minuut pas de eerste corner kregen. Alleen op een afstandsschot van Sjors Storkhorst in de 86e minuut moest de Bornse keeper redden en tikte hij de bal over doel.

Na de goede wedstrijd vorige week in Dalfsen was het vandaag eigenlijk een beetje een tegenvaller. RKZVC werkte weliswaar hard maar kwam er in zijn geheel niet aan te pas. Anderzijds was NEO vorig jaar al een topper in de 1e klas en dat zullen ze dit jaar waarschijnlijk ook weer zijn. En de verwachting is, dat enkele clubs meer in deze klasse hetzelfde niveau als NEO zullen hebben. RKZVC krijgt het warschijnlijk ook dit jaar moeilijk en zal hard moeten blijven werken om zichzelf te verbeteren en om mee te blijven doen in de 1e klasse.

Zondag 8 oktober speelt RKZVC om 14.30 uit de derby tegen Grol.

Bron: RKZVC

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |