Home Laatste Nieuws Hatto Heim niet langs FC Horst

Hatto Heim niet langs FC Horst

door Redactie
0 reacties

Hatto-Heim heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst weten om te zetten. De ploeg van Jan Peter Jonkman deed niet onder voor tegenstander FC Horst. maar de gasten uit Ermelo waren op de belangrijke momenten effectiever. Ondanks een doelpunt van Damian Halfwerk werd het 1-3.

In de beginfase deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit. Zo redde Jorick Mensink goed op een inzet en deed zijn collega-doelman aan de andere kant hetzelfde op een fraaie vrije trap van Robin van der Ziel. Halverwege de eerste helft kwam FC Horst op een 0-1 voorsprong na een rake kopbal uit een hoekschop. In de eerste helft probeerde Hatto-Heim het nog via Van der Ziel en Bram Neuteboom, maar dat veranderde niks aan de tussenstand.

Na rust was het wel snel raak voor de geelblauwen. Na een goede vrije trap stond Damian Halfwerk op de juiste plek om de bal in het doel te koppen. Lang kom Hatto-Heim niet van deze stand genieten, want vijf minuten later namen de gasten weer de leiding na een knappe lob over Jorick Mensink. In de 65e minuut gooide FC Horst de wedstrijd in het slot door na een snelle counter de 1-3 te scoren. Rowan Mensink protesteerde vervolgens zodanig dat hij zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor hij zijn ploeg met een ondertalsituatie opzadelde. Met tien man probeerde Hatto-Heim nog wel iets te forceren. Zo kopte Van der Ziel net voorlangs en belandde een voorzet van Jesse Winkelaar bovenop de lat. Tot doelpunten leidde het slotoffensief echter niet, waardoor de ploeg na 2 wedstrijden nog op 0 punten staat. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen IJVV in IJsselmuiden.

Voor de wedstrijd kregen de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechters namens het bestuur een bloemetje uitgereikt in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Dan is het juist in deze week extra treurig dat een enkeling in het publiek het toch noodzakelijk vindt om zich verbaal flink te laten gaan richting een jonge scheidsrechter. Laten we als club elkaar hierop aanspreken, zodat we onze goede naam kunnen behouden.

Bron: Hatto Heim

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |