Home Laatste Nieuws Hattem hard onderuit bij Zwart Wit’63

Hattem hard onderuit bij Zwart Wit’63

door Redactie
0 reacties

Hattem mocht aantreden tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. Een team waar de 1ste oefenwedstrijd in de voorbereiding met 0 -4 van verloren werd tijdens de Veluwade in Hierden.
De kans om revanche te nemen..

Hattem begint goed aan de wedstrijd, neemt het initiatief en binnen 10 minuten heeft de ploeg twee kansen om de openingstreffer te maken. Eerst is het Giovan Draijer die zijn schot te weinig vaart meegeeft, even later is het Jari Dunnink die een vrije schietkans krijgt en de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel ziet verdwijnen. Sam Broekhuis komt nog een keer vrij voor de keeper maar ziet zijn inzet gestopt worden door de keeper.

Na een kwartier een aanval over rechts via Hampo Alexanian waarbij hij 2 verdedigers passeert en vanuit een lastige hoek schiet waarbij zijn inzet in het zijnet eindigt. Jari is even later nog een keer dichtbij een doelpunt na een kopbal van Wesley van Winsum neemt hij de bal volley uit de lucht die spijtig naast het doel beland. Uit de tegenaanval wordt Zwart Wit gevaarlijk en wordt het gescoorde doelpunt afgekeurd wegen een overtreding op Jesse Betaze.

Hattem raakt vanaf dat moment de grip op de wedstrijd kwijt en Zwart Wit komt almaar beter in de wedstrijd. 10 min voor rust is er een goede combinatie van Zwart Wit waar de verdediging van Hattem geen antwoord op heeft. De vrijgespeelde aanvaller wordt nog aangetikt waarna de goed leidende scheidsrechter Yildiz naar de strafschopstipt wijst. Hoewel keeper Alec van Dijk de goed genomen strafschop nog keert wordt er in de rebound en niet voldoende alert reageren van Hattem alsnog raak geschoten. Kort na de 1 – 0 is het rust.

Hattem begint de 2e helft nog scherp. In het veld gekomen zijn Bram van Regteren en Kevin Veger. Na enige tijd zakt het niveau weg en nadat Zwart Wit vrij kan combineren en een voorzet van links niet gepareerd kan worden door Jesse kan de vrijstaande aanvaller de bal vrij de 2 – 0 in het dak van het doel schieten.

Hattem probeert maar is niet meer bij machte.. Hij blijft achter de feiten aanlopen en wanneer de bal bij het uitverdedigen pardoes voor de voeten van een aanvaller van Zwart Wit valt is met de 3 -0 het verzet van Hattem gebroken. Hattem valt nu ver weg en incasseert nog een 4 en 5e tegentreffer. Voor de jonge ploeg van Hattem een lesje effectief voetbal. De volgende wedstrijd is het treffen in Hattem tegen kampioenskandidaat Zeewolde dat de ranglijst aanvoert met 2 overwinningen en 8 doelpunten voor en 0 tegen.

Bron: vv Hattem

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |