Home Laatste Nieuws Goede tweede helft brengt Erix ruime zege

Goede tweede helft brengt Erix ruime zege

door Redactie
0 reacties

Erix heeft vanmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een ruime overwinning op Lochuizen behaald, 6-1.

Erix kende een goede start tegen Lochuizen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Duke Gralike. Hij ging alleen op de Lochuizen doelman af maar deze bracht redding. Na een goed begin ebde de dadendrang van Erix wat weg en kwam Lochuizen beter in de wedstrijd. In de 8e minuut werd de bal door de linkerspits van Lochuizen goed teruggelegd op de 16-meter maar deze werd vervolgens hard over het Erix-doel geschoten. Daarna ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Erix slordig was in balbezit en de eindpass steeds niet goed was.

In de 41e minuut viel in feite uit het niets de 1-0 voor Erix. Rick ten Have speelde zichzelf knap vrij rond de 16-meter en haalde hard en zuiver uit en de bal belandde buiten het bereik van de Lochuizen-doelman in het doel. Een minuut later, in de 42e minuut, stond het zelfs 2-0. Sem te Woerd haalde hard en zuiver uit net buiten de 16-meter. Ook dit schot was de Lochuizen-doelman te machtig. De ban leek gebroken maar op slag van rust kreeg Lochuizen een penalty na een overtreding van Erix-doelman Tim Oude Elferink. Deze penalty werd door Lochuizen benut waardoor de ruststand 2-1 in het voordeel van Erix was.

Vlak na rust kwam Lochuizen goed uit de kleedkamer en dit resulteerde in een kansje in de 50e minuut maar Erix-doelman Tim Oude Elferink bracht redding. In de 55e minuut schoot Lochuizen nog op de lat. Hierna vloeiden de krachten wat weg bij Lochuizen en kwam Erix steeds beter in het spel. In de 60e minuut ging Duke alleen richting Lochuizen-doelman maar Duke zijn inzet belandde op de paal. Maar Erix ging goed door en de logische 3-1 was het gevolg. In de 62e minuut belandde een voorzet vanaf de linkerkant voor de voeten van Viggo te Woerd. Viggo zijn inzet werd gekeerd door de Lochuizen-doelman maar de rebound werd een prooi voor Guus te Brake.

In de 65e minuut leidde een goede aanval van Erix over meerdere stations tot een strafschop. Deze werd feilloos benut door Sem te Woerd. 4-1. Erix diende wel alert te blijven want na een verdedigingsfout in de 75e minuut kon de aanvaller van Lochuizen alleen richting Erix-doelman Tim Oude Elferink maar deze bracht gelukkig voor Erix redding. De ruimtes werden steeds groter en Lochuizen werd steeds vermoeider. Dit leidde in de 76e minuut tot de 5-1 van Guus te Brake na goed voorbereidend werk van invaller Mats Donderwinkel en in blessuretijd tot de 6-1 van wederom Guus te Brake die weifelend optreden van de Lochuizen-doelman goed afstrafte. Dit was Guus zijn derde treffer van de middag.

Erix kent een goede start van de competitie en hopelijk wordt die lijn doorgezet. Aanstaande zondag 8 oktober speelt Erix in en tegen VV Haaksbergen.

Bron: vv Erix

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |