Home Laatste Nieuws De Treffers wint bij Kon. HFC

De Treffers wint bij Kon. HFC

door Redactie
0 reacties

Je weet nooit goed wat je hebt aan de Koninklijke HFC. In het verleden boekte De Treffers daartegen wisselende resultaten. Maar met de herinnering aan de 0-4 van vorig seizoen trokken de roodzwarten met goede moed naar ’s lands oudste voetbalclub. En terecht, al werd het grote overwicht van met name de eerste helft pas tien minuten voor tijd in een tweede doelpunt uitgedrukt. Kon. HFC – De Treffers: 0-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal toog De Treffers ten aanval. HFC kwam er eigenlijk niet aan te pas. Toch duurde het nog 25 minuten voordat de roodzwarten ook op voorsprong kwamen. Ricardo Ippel kreeg tot zijn eigen verwondering vrij baan en tippelde vrolijk door de Haarlemse verdediging om met een listige schuiver ook doelman Michaelis te verrassen. Een minuut later voorkwam Michaelis, dat zijn ploeg op nog grotere achterstand werd gezet. En zo waren er in die eerste helft best nog genoeg mogelijkheden voor De Treffers om op dat moment al de overwinning veilig te stellen.

Na de thee kwamen de Haarlemmers iets beter uit de kleedkamer. In de 60e minuut werd een voorzet van Dijkstra door Tjeu Langeveld bijna in eigen doel gewerkt. En even later kwam de Koninklijken opnieuw gevaarlijk dicht bij het heiligdom van Niels Kornelis. Maar een gelijkmaker zou ook niet verdiend zijn geweest. Maar ja, het bleef tot de 80e minuut toch spannend! Totdat invaller Tim Waterink er vandoor ging, doelman Michaelis wat zag aarzelen bij het uitkomen en de bal vervolgens loepzuiver in het doel deponeerde. En daar bleef het bij. Ook zes minuten extra tijd veranderden niets meer aan de stand. De Treffers komt door deze overwinning terug in de top 5 en ziet daarmee de achterstand op de koploper tot drie punten slinken.

Bron: De Treffers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl