App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Opvallend: helft duels 5A eindigt gelijk

Opvallend: helft duels 5A eindigt gelijk

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Wanneer de eerste speeldag een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan wordt de vijfde klasse A een bijzonder spannende competitie tussen veel gelijkwaardige teams. Afgelopen zaterdag eindigde drie van de zes duels in een 2-2 gelijkspel.

Deze nieuwe competitie bestaat uit elf clubs in de driehoek Nijmegen-Tiel-Arnhem en met Wisch als bonusclub. Het samenwerkingsverband van Silvolde en Terborg ligt niet alleen minimaal vijftig kilometer ten oosten van de andere clubs, het is ook de grootste titelfavoriet. Op de eerste speeldag was Wisch met 4-0 te sterk voor SC Valburg. De grootste titelconcurrent lijkt het zaterdagteam van Leones te worden, dat zich deze zomer flink wist te versterken. Leones is na de 5-1 thuiszege op Uchta bovendien de eerste koploper. Ook VV Ewijk begon de competitie met een zege, het nieuwe zaterdagteam van Ewijk won met 4-2 van Oranje Blauw.

De derby tussen Elistha en Arnhemse Boys eindigde in een 2-2 remise, net als de wedstrijden tussen SVHA en Dodewaard en AWC en Quick 1888. Van de drie uitspelende clubs Arnhemse Boys, Dodewaard en Quick 1888 wordt ook wel een en ander verwacht. We gaan de komende wedstrijden zien in hoeverre dit terecht is. Komende zaterdag is Dodewaard- Wisch het meest interessante affiche.

Stand bovenin:
1. Leones 1.3 (5-1)
2. Wisch 1.3 (4-0)
3. VV Ewijk 1.3 (4-2)

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |