Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (30): VV Pinkenberg VR1- DCS/OBW VR1

Rubriek scheidsrechter (30): VV Pinkenberg VR1- DCS/OBW VR1

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

23 september 2023: SVO VV Pinkenberg VR1- SVO DCS/OBW VR1 (1-3)

Ontvangst scheidsrechter: Vrijdag kwam ik terug van vakantie en in de loop van de middag kreeg ik een Messenger bericht via facebook. Of ik de eerste officiële wedstrijd kon fluiten van de dames van VV Pinkenberg. Deze eer kon ik niet aan mij voorbij laten gaan en na wat berichtjes over en weer was het geregeld. Ik zou mij om 12:15u melden in de kantine van DVOV, omkleden bij VVO en dan gingen we voetballen op veld 6 bij Veluwezoom. Iedereen begrijpt nu gelijk dat VV Pinkenberg is ontstaan uit een samenwerkingsverband van deze drie verenigingen. Zo gezegd zo gedaan om 12:15u stond ik met mijn tas aan de bar bij DVOV, waar iemand mij kon vertellen dat de dames nog even in bespreking zaten in de bestuurskamer. Niet veel later kwam de leider/trainer zich aan mij voorstellen en bedankte me dat ik deze wedstrijd zo op het laatste moment nog wilde fluiten.

Kleedkamer:  Ik werd naar mijn kleedkamer begeleid en mij werd uitgelegd waar veld 6 lag, ergens helemaal bovenin werd gezegd op een achterveld bij Veluwezoom. De kleedkamer die mij werd toegewezen was prima, voorzien van een tafeltje een prima douche en het belangrijkste van alles: het was schoon. Ik kleedde mij om en ging op zoek naar veld 6, al snel was ik erachter dat het vrouwenvoetbal hier nog wel wat te winnen heeft want je moet er toch niet aan denken dat je iedere twee weken op veld 6 word ingedeeld. Een veld waar de doelen aan beide kanten waren voorzien van Duck tape en één doel zo scheef stond dat een bal onderkant lat er altijd inzit. De dames waren bezig met de warming-up en toen ik de juiste mensen had gevonden, kon ik vragen om een balletje, vlaggetjes voor mijn grensrechters en de hoekvlaggen- die moesten ook nog even worden neergezet. De doeltjes van de jeugd moesten nog even weggezet worden en toen ook dat geregeld was kon er op een veilige manier gevoetbald worden.

Wedstrijd zelf: Om 13:00u werd er voor het eerst afgetrapt door de dames van VV Pinkenberg en na 25 minuten werd het eerste doelpunt gevierd. Twee historische momenten waar ik getuige van mocht zijn, een derde historische moment- de eerste overwinning laat nog even op zich wachten want na een goede tweede helft van de bezoekers gingen zij er met een 1-3 overwinning vandoor en met de eerste drie punten van het seizoen op zak reisden zij terug naar Zevenaar. Dames van VV Pinkenberg en van DCS/OBW: bedankt voor een mooie middag en ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik! Veel succes dit seizoen en mochten jullie ooit nog eens een scheidsrechter nodig hebben: ik kom graag nog eens terug.

Derde helft: Nu komt er altijd een stukje over de derde helft en hoe leuk het is in de kantine en de snack van de week. Maar niets van dat alles: de wedstrijd was voorbij, ik liep terug naar de kantine van DVOV en ineens van een ander veld hoor ik mensen roepen (scheids): Kun je ook bij ons fluiten want we hebben geen scheidsrechter? Het betrof de jongens onder15 van DVOV die tegen Spero moesten voetballen. Ook deze wedstrijd er nog maar even bij gepakt want niet voetballen op die leeftijd betekent een week chagrijn thuis en dat kon ik de ouders van beide verenigingen die in grote getalen langs de lijn stonden niet aan doen. Een prima wedstrijd met en 0-4 eindstand en goed voetbal. Na ook deze wedstrijd naar een goed einde te hebben gebracht heb ik nog even genoten van de prima douche een drankje gedaan in de kantine en met een voldaan gevoel weer huiswaarts gekeerd.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Willem Loch 26 september 2023 - 17:32

blijven schrijven en dan lees ik ook

Reply

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |