Home Laatste Nieuws Oeken – SP Eefde haalt einde niet

Oeken – SP Eefde haalt einde niet

door Redactie
0 reacties

De seizoensopening van de competitie, thuis tegen sp. Eefde, heeft maar een goed uur geduurd. Bij een 2-0 stand in het voordeel van de zebra’s verlieten de gasten het veld na oplopende irritaties – vooral gericht tegen de scheidsrechter van dienst – en keerden ook na overleg niet meer terug. De glans van een mooie herstart, na een versterkte degradatie regeling na vier seizoenen derde klas, was er ook voor debuterend trainer Paolo Devanna daarmee wel wat af.

De voorafgaande beker competitie bleek vooral een kwestie van opnieuw opbouwen na het vertrek van een aantal dragende spelers naar nieuwe uitdagingen, enkele klassen hoger. Het aantreden van een nieuwe trainer paste daar eigenlijk ook wel bij. De stijgende lijn in de resultaten in dat voorafje, beginnend met een nederlaag (sp. Brummen) en via een gelijkspel (Eerbeekse Boys) afsluitend met een overwinning (Gorssel) had de volgers nieuwsgierig gemaakt naar de start van de competitie. Dat dit toevallig een derby tegen oude bekende sp. Eefde bleek te zijn gaf een extra tintje aan deze start.

Vanaf het begin werd er wat scherp gespeeld waarbij het aan de scheidsrechter was om de grenzen te markeren. De elftallen hielden elkaar aardig in evenwicht met in het eerste kwartier de meeste dreiging van de gasten, die daarin een doelpunt zagen afgekeurd en een inzet knap gepareerd door Oekens debuterende doelman Jonas Hafkamp. Daarna waren de gastheren meer de bovenliggende partij zonder dat te kunnen belonen met een treffer.

Dat werd na de thee anders. De zebra’s zorgden voor aanhoudende druk en dat leidde er toe dat een speler van sp. Eefde op de eigen doellijn hands maakte om een treffer te voorkomen. Dat leverde tot ontsteltenis en irritatie van de gasten rood op en een penalty die verzilverd werd door Thomas Huisman. Het werd voor Oeken, qua resultaat, allemaal nog wat gunstiger toen in minuut 62 Timo Niessen een misverstand in de Eefde achterhoede uit wist te buiten en de 2-0 aantekende.

Toen even later diezelfde speler bij een duel met de doelman van de gasten op het natte veld te ver doorgleed en zijn tegenstander raakte en daarvoor, volgens de bezoekers onterecht geen rode maar een gele kaart kreeg, leidden de oplopende irritaties aan Eefdese kant tot een tweede rode kaart en uiteindelijk, ook na overleg, tot het verlaten van de wedstrijd door de bezoekers, dus een staking van het duel.

Wanneer het resterende half uur uitgespeeld gaat worden is momenteel nog niet bekend. Volgende week is er de uit wedstrijd in Oldenzaal tegen het voor Oeken nog onbekende Berghuizen. Een gelegenheid voor de zebra’s om dan in 90 minuten de positieve lijn door te zetten.

Oeken: Jonas Hafkamp, Joey Brugman, Harm Niessen, Gideon Wamba, Bjorn Reugebrink, Valentijn Troost, Thomas Huisman, Jelmar Schoonman, Wiltjo Koster, Tim Hofenk, Timo Niessen.

Bron: Oeken

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |