Home Laatste Nieuws Heerde onderuit in IJsselmuiden

Heerde onderuit in IJsselmuiden

door Redactie
0 reacties

VV Heerde is het avontuur in de 2e klasse H begonnen met een nederlaag in IJsselmuiden. De mannen van trainer Hans van der Hoop kende in de wedstrijd goede fases, maar IJVV was dodelijk effectief en stapte als uiteindelijk terechte winnaar van het veld.

Heerde startte niet goed. De geel-zwarten leken te moeten wennen aan de nieuwe realiteit, een competitie op een alleraardigst niveau. Het hielp ook niet mee dat IJVV de eerste twee kansen direct doeltreffend afrondde. Zodoende stond Heerde na 25 minuten met 2-0 achter. Heerde wist zich echter te herpakken en via een standaardsituatie was het Nick Wijenberg die op prachtige wijze met een kopbal Heerde terug bracht in de wedstrijd 2-1. Heerde kreeg vertrouwen. Vlak voor rust kreeg Heerde de kans om op gelijke hoogte te komen via Daan Nijmeijer, maar zijn inzet trof geen doel. 2-1 ruststand.

Na rust kende Heerde zijn sterkste fase. 20 á 25 minuten lang was Heerde de bovenliggende partij. En Heerde kreeg kansen. Dennis Calkhoven en Raoul Wijenberg waren dichtbij met kopballen en Daan Nijmeijer zag een schot gekeerd worden. Ook Bryan Hegen kreeg een goede schietkans vanaf randje 16 na een slim genomen corner van Nijmeijer. De 2-2 hing in de lucht, maar het werd 3-1. De nekslag voor Heerde. In het restant kwam Heerde er niet meer aan te pas en was het een kwestie van schade beperken. Dat lukte deels. Ogenschijnlijk vanuit buitenspel positie was het spits Jarien Schepers die ook nog de 4-1 op het scorebord zette.
Heerde heeft kennis gemaakt met de 2e klasse H. Ondanks de ruime (en enigszins geflatteerde) nederlaag heeft de ploeg meerdere fases aangetoond mee te kunnen voetballen. Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen Hierden. Met bekeroverwinningen tegen 1e klassers en de 2-0 winst op Unicum lijkt Hierden één van de ploegen die mee gaat doen om de bovenste plekken. Een mooie uitdaging voor de geel-zwarten.

VV Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Timo Olde Olthof, Elkjar Dijkgraaf, Bryan Hegen Raoul Wijenberg, Sylvan Vos (75. Maarten Smit), Dennis Calkhoven (87. Nick Schurink) Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (70. Max de Rooy).

Bron: VV Heerde

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |