Home Laatste Nieuws Fijne zege voor SEH bij seizoensouverture

Fijne zege voor SEH bij seizoensouverture

door Redactie
0 reacties

SEH uit Heerde heeft zaterdag in eigen huis de eerste wedstrijd van het seizoen tegen CSV’28 winnend afgesloten. In de blessuretijd van het tweede bedrijf kroonde invaller Jelle van der Snel zich tot het goudhaantje: 2-1.

Het eerste duel in de 4e klasse B voor SEH werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte. Tevens speelde de thuisploeg met rouwbanden. Dit ter nagedachtenis aan het veel te jong overleden SEH-lid Jordy Vink. Hij overleed op 13 juli jongstleden in de leeftijd van slechts 21 jaar. Jordy was samen met zijn vader Oscar trouw supporter van SEH 1. SEH verliest in hem een zeer gewaardeerd supporter.

Iets na half drie werd het duel daardoor in gang geschoten. SEH sloot afgelopen weekeinde de voorbereiding af met een stevige nederlaag in en tegen Hattem: 4-1. Misschien wel enigszins teleurstellend, daar in de wedstrijden daarvoor de resultaten uitstekend waren en doorbekeren daarom nog mogelijk was. De ploeg had wel te maken met een aantal afwezigen, vooral vanwege blessures.

Tegenstander CSV’28 kende een wisselvallige voorbereiding. Zo werd er een aantal keren verrassend gewonnen van sterke tegenstanders, maar werd er bijvoorbeeld in de laatste wedstrijd voorafgaand aan de seizoensopener kansloos verloren van DSV ’61 uit Doornspijk.

Een interessant duel daardoor meteen op een in de beginfase zeer vochtig sportpark De Eeuwlanden. Gelukkig maakte de regen vrij snel plaats voor een waterig zonnetje, waardoor ook het aanwezige publiek er eens goed voor kon gaan zitten.

Al snel werd duidelijk dat CSV’28 de beschikking had over een aantal spelers met bovengemiddelde individuele kwaliteiten. Echt gevaarlijk voor één van de doelen werd het in de openingsfase niet, waardoor de stand lange tijd dan ook op 0-0 bleef hangen. Opmerkelijkste moment uit de absolute openingsfase? De gele prent die Owen Niemeijer al na 90 seconden kreeg gepresenteerd, wegens vasthouden.

SEH moest enigszins terug in de beginfase. Niet erg wanneer je vervolgens in de tegenstoot gevaarlijk kunt worden of een tegenstander de wil kunt opleggen, maar de ploeg van trainer Vakkert had moeite met het creëren van kansen en moest daardoor het balbezit met name aan CSV’28 laten.

Daartegenover stond de ploeg verdedigend en organisatorisch wel degelijk zijn mannetje, waardoor ook doelman Ties van Leeuwen niet echt in actie hoefde te komen. Eén keer voor de thee was er wel sprake van een dreigende situatie toen een van richting veranderd schot de bovenhoek in dreigde te vliegen. Op katachtige wijze hield Van Leeuwen zijn doel schoon. Ook Owen Niemeijer blokkeerde nog een gevaarlijke schotpoging op het juiste moment.

Waar iedereen dacht met de brilstand richting een kop warme pickwick of koud glaasje gerstenat te kunnen gaan, veranderde er in de tussenstand vlak voor rust alsnog wat. Sem van Lohuizen ging achter een lange bal aan die uit leek te hobbelen, maar op de achterlijn ontfutselde de jonge buitenspeler zijn directe tegenstander Brian Lachenal toch de bal. Zijn strakke voorzet werd compleet verkeerd op waarde geschat door de CSV-aanvoerder Mitchell de Wit, die de bal snoeihard in eigen doel werkte: 1-0 en nog geen tien seconden later meteen rust.

Geen wisselingen in de formatie aan beide kanten na de thee. Daardoor ook nog steeds Jacco Bruggeman aan de kant van CSV’28 in het veld, met afstand de meest gevaarlijke en behendige aanvaller van de oranjehemden. Vreemd was het dan ook niet dat hij betrokken was bij de gelijkmaker, ruim vijf minuten na de rust. Rowin Moerenhout trok aan de noodrem in de eigen zestien, nadat Bruggeman daarvoor al diverse tegenstanders had uitgespeeld. Jay Frederiks zorgde vervolgens koeltjes voor de gelijkmaker vanaf de 11-meter: 1-1.

De ruimtes werden na een uur spelen groter op het veld en daar had SEH in die fase maar zo van kunnen profiteren. Nog steeds speelde de thuisploeg als team uiterst geconcentreerd en bleef het loeren op mogelijkheden, terwijl CSV’28 bleef gokken op individuele kwaliteiten en flitsende demarrages.

Na 70 minuten spelen de eerste wissels aan de thuiskant: Luka Khabuliani en Harmen van Oene vervingen de moegestreden Sem van Lohuizen en Owen Niemeijer. Wie durfde er het meeste risico te nemen met het oog op een potentiële driepunter en wel erg lekkere start van de competitie? Aan beide kanten wat schotkansen en speldenprikjes, zonder verder gevaar. In minuut 82 en 83 de laatste wissels namens trainer Vakkert. Hij bracht Wessel Berghorst en Jelle van der Snel binnen de lijnen, voor hen naar de kant gingen Rowin Moerenhout en Joël Veldman.

Het venijn zat in de eerste helft in de absolute slotfase, zo ook nu in het tweede bedrijf. Waar Van der Snel eerst met een venijnig schot dicht bij de 2-1 was, deed hij luttele minuten later zijn naam flink eer aan. Perfect weggestoken vanaf een meter of 35 van de goal door Christijan Vonderman bleef hij zijn directe tegenstanders voor en liet hij de doelman met een schuiver in de verre hoek kansloos: 2-1. De Eeuwlanden ontplofte daardoor in minuut 92!

Lang was er niet meer te spelen. Buiten een aantal hoge voorzetten en een cornerbal om kwam CSV’28 niet meer in de buurt van doelman Van Leeuwen: de SEH-defensie gaf geen krimp. Na 94 minuten voetballen- nog geen twee minuten na het laatste doelpunt- vond de prima leidende arbiter Marsman, die aan Heerder zijde alleen geel gaf aan Owen Niemeijer, het genoeg en floot hij voor de laatste keer van de middag: eindstand 2-1.

Resumé: Een collectieve late overwinning tegen een prima CSV’28, waar een gelijkspel mogelijk ook had volstaan als correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Volgende week de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Dan gaat SEH op bezoek bij Reaal Dronten. Publiek is daarbij uiteraard van harte welkom. Aanvang: 14.30 uur!

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout (83. Jelle van der Snel), Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer (70. Luka Khabuliani); Christijan Vonderman, Rick Zandvliet, Mark Zandvliet; Sem van Lohuizen (70. Harmen van Oene), Jochem Tellegen en Joël Veldman (82. Wessel Berghorst).

Bron: SEH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |