App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws AGOVV onderuit bij competitieopening

AGOVV onderuit bij competitieopening

door Redactie
0 reacties

Het is AGOVV nog niet gelukt om een openingswedstrijd in de zaterdag tweede klasse winnend af te sluiten. Na een zeer goede voorbereiding in de bekerpoulefase moest er voor de vierde keer in zeven jaar tijd gecapituleerd worden. Ditmaal was tegenstander WVF uit Zwolle met 4-2 te sterk.

Sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal komt AGOVV nu voor het vierde seizoen uit in de tweede klasse. Telkens wisten de blauwhemden de seizoensouverture niet winnend af te sluiten. In 2016 en 2017 waren Leleystad’67 en AVW’66 met 1-0 de baas op Berg en Bos. Vorig seizoen was Owios in Oldebroek te sterk voor de Blauwen. AGOVV zet wat dat betreft de traditie voort.

De tegenstander van afgelopen zaterdag, WVF, sloot het seizoen 2022-23 op een vierde plek af. De op papier geduchte tegenstander die vorig jaar november nog met 4-0 op sportpark De Weide Steen werd verslagen, liet vanaf het begin van de wedstrijd merken dat deze wedstrijd anders zou gaan verlopen. Dit bleek achteraf ook het geval. Een vele malen gretiger ploeg liet de Apeldoornse verdediging keer op keer aanvallen pareren. Mede dankzij een in de derde minuut verworven gele kaart voor Marlo de Groot, speelde de achterhoede gereserveerd. Na goed een half uur brak Max Goudbeek de score open en keek AGOVV voor het eerst sinds 22 mei tegen een achterstand in een officiële wedstrijd aan. Een paar minuten na de pauze verdubbelden via Bas van Wijnen de Zwollenaren al de score en leek er voor AGOVV niets te halen in de Hanzestad.

Omroepster draait warm in Zwolle

Ook al ging de wedstrijd met 4-2 verloren, toch gloort er hoop aan de horizon. Dat AGOVV over scorend vermogen beschikt bleek zaterdagmiddag. Ondanks de geringe mogelijkheden was het spitsenduo Timmer-Van der Wijk wederom trefzeker. Timmer scoorde een paar minuten na het tweede WVF-doelpunt. Alhoewel de grensrechter met zijn vlag omhoog bleef staan, werd het doelpunt toch toegekend. AGOVV-omroepster Miranda mocht van haar Zwolse collega het doelpunt omroepen, met verbaasde blikken tot gevolg. “Ik was al een tijdje met de omroeper van WVF in gesprek en toen het doelpunt van Fedde Timmer werd goedgekeurd, drukte hij in een keer de microfoon onder mijn neus”, weet de omroepster die haar tiende jaar bij AGOVV ingaat nadien te vertellen. Bij de 4-2 van Maikel van der Wijk, die in blessuretijd op aangeven van Marco Bosz de trekker overhaalde, klonk niet de zoetgevooisde stem van Miranda, maar die van de Zwolse omroeper van dienst. WVF kreeg in de tweede helft in een half uur tijd alle gelegenheid om een monsterscore op het scorebord te krijgen, maar tot driemaal toe stond de paal in de weg. Ook reservedoelman Ralph Bultman stond de Zwollenaren meermaals in de weg.

Monsterscores waren er wel op andere velden in de tweede klasse H. Zo won tegenstander van aanstaande zaterdag SVI met 7-1 van sv Epe en wist DOS Kampen met 10-2 van Hatto Heim te winnen. DOS Kampen is op 7 oktober de opponent van de Blauwen. AGOVV is dus gewaarschuwd in de vele malen sterkere tweede klasse ten opzichte van vorig seizoen.

Aanstaande zaterdag staat om 15.00 uur de wedstrijd tegen wederom een Zwolse club op het programma. Dan komt nummer twee van het klassement SVI naar sportpark Berg en Bos.

Bron: AGOVV

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |