App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Keijenburgse Boys begint met grote zege

Keijenburgse Boys begint met grote zege

door Redactie
0 reacties

Vanwege het schuttersfeest dat voor de deur staat, speelde KBB 1 haar eerste competitiewedstrijd al op donderdagavond. Tegenstander was SVGG uit Megchelen.

Nadat de voorbereiding voor Keijenborg best goed was verlopen, stond op donderdagavond 21 september de opening van de competitie op het programma. De tegenstander van de avond was SVGG uit Megchelen. Die ploeg speelde ook vorig jaar in de vijfde klasse en eindigde redelijk in de middenmoot. Een aardige graadmeter dus voor KBB om te kijken waar men momenteel staat.

Vanaf het begin was het spelbeeld van de gehele wedstrijd wel duidelijk. Keijenborg had de bal veelvuldig en deed daar bij vlagen ook best leuke dingen mee, terwijl de gasten uit Megchelen vooral loerde op foutjes om zo gevaarlijk om te kunnen schakelen.

In de eerste helft waren de uitgespeelde kansen spaarzaam, maar toch wist Keijenborg te scoren. Een prachtige lage voorzet van Harm Middelkoop kon fraai worden binnengegleden door Niek Ankersmit, 1-0. Niet veel later beproefde de heren hetzelfde recept, alleen kon Niek Ankersmit er deze maal net niet bij. De 1-0 voorsprong was tevens de ruststand.

In de tweede helft maakte Keijenborg het zichzelf makkelijk door de wedstrijd snel in het slot te gooien. Een listig balletje van Tim Reulink kwam met wat fortuin voor de voeten van wederom Niek Ankersmit. Voor leeg doel faalde de spits niet en verdubbelde daarmee de score.

Keijenborg bleef de betere ploeg en de bezoekers konden alleen gevaarlijk worden door Keijenborgse fouten in de opbouw. Een keer ging dat bijna mis, maar Robin Stevens kon dit gevaar middels een goede sliding voorkomen. Niet veel later scoorde onze ‘Boys’ zelf wel. Middels invaller Mark Overbeek werd het 3-0.

In het laatste kwartier was de tank bij SVGG behoorlijk leeg en kon Keijenborg constant blijven aanvallen. Lars Menting tekende aan voor de 4-0 en niet veel later maakte Mark Overbeek er 5-0 van. Het slotakkoord was weer voor de Keijenborgse nummer 10 die de uitslag bepaalde op 6-0.

Aankomend weekend speelt het eerste dus niet, maar kunnen we allen op zondagmiddag genieten van het keizerschieten. Hier doen overigens ook wat leden van onze vereniging aan mee dus dat is het kijken waard. Volgende week pakken we de competitie weer op, dan staat de ‘eerste’ wedstrijd in de buurt op het programma. We vertrekken namelijk naar Halle om daar zondag 1 oktober om 14.00 af te trappen.

Bron: Keijenburgse Boys

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |