App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4e klasse A: Wie kan Harskamp van kampioenschap afhouden?

4e klasse A: Wie kan Harskamp van kampioenschap afhouden?

District Oost, zaterdag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Zaterdag staat de eerste speeldag van de vierde klasse A op het programma. SV Harskamp gaat van start als de grote titelfavoriet, daarachter lijken de verschillen tussen de promotiekandidaten en de degradatiekandidaten zeer beperkt te zijn. 

Door de versterkte degradatie van vorig seizoen is de vierde klasse geen kelderklasse meer, maar een verzamelplek van de subtoppers van vorig seizoen. Elf van de dertien clubs in de nieuwe vierde klasse eindigden vorig seizoen in het linkerrijtje en speelden mee om promotie naar de derde klasse. De nieuwe competitie bestaat uit vier clubs uit de Nijmeegse 4e klasse A van kampioen De Treffers: Alverna (3e), SC Woezik (4e), Beuningse Boys (5e) en BVC’12 (6e), uit vier clubs van de Betuwse 4e klasse B van kampioen DFS: Excelsior Zetten (3e), Lienden (4e), Kesteren (5e) en SDOO (6e) en uit drie clubs uit de Veluwse 4e klasse C van kampioen Fortissimo: SV Harskamp (2e), SDS’55 (3e) en VV Barneveld (6e). De competitie wordt compleet gemaakt door de degradanten Blauw Geel’55 en DVOV.

Op basis van de samenstelling van de selectie, de prestaties van vorig seizoen en de resultaten in de voorbereiding is SV Harskamp de duidelijke titelfavoriet, zo won de formatie van trainer Collin Oosterholt in de beker met 4-2 van SV derdeklasser Otterlo, met 1-11 van Apeldoornse Boys en werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen de sterke derdeklasser SV Otterlo. Opvallend genoeg is SV Harskamp de enige club uit de competitie die de volgende bekerronde heeft bereikt. Ook Lienden kan met 7 uit 3 en een remise tegen groepswinnaar DFS terug kijken op een goede groepsfase.

Alverna: 2e met 4 uit 3
VV Barneveld: 4e met 1 uit 3
Beuningse Boys: 4e met 1 uit 3
Blauw Geel’55: 3e met 3 uit 3
BVC’12: 4e met 0 uit 3
DVOV: 3e met 3 uit 3
Excelsior Z: 3e met 3 uit 3
Harskamp: 1e met 7 uit 3
Kesteren: 3e met 3 uit 3
Lienden: 2e met 7 uit 3
SDOO: 4e met 0 uit 3
SDS’55: 3e met 3 uit 3
Woezik: 3e met 3 uit 3

Blauw Geel’55 wordt in een poll op onze Twitter-pagina (X) als de grootste concurrent van Harskamp gezien:
Blauw Geel’55 42%
FC Lienden 28%
Alverna 19%
Kesteren 12%

Na de eerste wedstrijden van zaterdag zal wat meer duidelijk zijn over de verhoudingen binnen de competitie, waar bovendien de nummers 12 en 13 rechtstreeks degraderen en de nummers 9,10 en 11 veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie voor handhaving. Zaterdag speelt Harskamp in Zetten tegen Excelsior en staan met Lienden-Kesteren en Blauw Geel’55-Alverna twee bovengemiddeld interessante ontmoetingen op de agenda.

Programma zaterdag 23 september:
VV Barneveld- Beuningse Boys
Lienden- Kesteren
Woezik- SDS’55
SDOO- BVC’12
Blauw Geel’55- Alverna
Excelsior Z- Harskamp
DVOV is vrij

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |