App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Prognose 3C: competitie vol met kampioenskandidaten

Prognose 3C: competitie vol met kampioenskandidaten

Zondag, district oost

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Zondag start met de derde klasse C zonder twijfel één van de meest interessante competities van de regio. Veertien clubs uit de Achterhoek, Liemers, Tiel en de omgeving van Arnhem en Nijmegen strijden om het kampioenschap of tegen degradatie waarbij uiteindelijk slechts vijf verenigingen het seizoen zonder promotie, nacompetitie of degradatie afsluiten.

Met Spero, SDOUC en OBW bestaat de competitie uit drie sterke degradanten, waarvan vooral de degradatie van SDOUC opmerkelijk was. De technisch vaardige formatie uit Ulft begon als titelkandidaat aan de competitie om mede door een zware blessuregolf en een enorme inzinking via de nacompetitie in de derde klasse te belanden. Onderin waren de verschillen in de tweede klasse dusdanig klein dat OBW na het kampioenschap van 2022 op 1 doelpunt via de nacompetitie weer moest terug keren naar de derde klasse. Daar treft het met Spero een oude bekende, de club uit Elst degradeerde na een verjonging in combinatie met veel blessures na zeven seizoenen uit de tweede klasse.

De derde klasse B van vorig seizoen is met vijf clubs hofleverancier van de nieuwe competitie. Uit de klasse waar kampioen Sportclub Westervoort promoveerde komen VIOD (3e), DVV (4e), FC Bergh (6e), Eldenia (7e) en Concordia Wehl (10e) dit seizoen in 3C uit. VIOD en DVV bewezen vorig seizoen al dicht tegen het niveau van de tweede klasse aan te zitten en hebben de jonge en talentvolle selectie bij elkaar gehouden. VIOD heeft met Mike Severs (Silvolde), Julian Bril (SML) en Jorn Eijkelkamp (Silvolde) bovendien een aantal sterke oud-spelers terug weten te halen.

Of dat nog niet ingrediënten voor een spannende titelstrijd zijn, sluiten uit de derde klasse C van vorig seizoen ook vier bovengemiddeld sterke derdeklassers aan: RKSV Driel (2e), Jonge Kracht (5e), DVOL (7e) en GVA (8e). Achter de ongenaakbare kampioen Trekvogels veroverde Driel vorig seizoen door een eindsprint de tweede plaats en de derde periodetitel. DVOL en GVA kenden ook een sterke slotserie waarbij zeker DVOL veel potentie heeft om verder door te groeien. Jonge Kracht bewees na de promotie uit de vierde klasse vorig seizoen aan de bovenkant van de derde klasse te kunnen spelen en kent een geweldige voorbereiding waarbij veel talentvolle spelers en scorend vermogen de club uit Huissen tot een titelkandidaat maken. Als klap op de vuurpijl werd onlangs met Theo Weijs (ESA) nog een verschilmaker naar Huissen gehaald.

De KNVB verraste bij de competitie-indeling met DDV’23 en RKTVC. De fusieclub uit Ooij promoveerde afgelopen seizoen voor de tweede maal op rij en lijkt gezien de resultaten in de voorbereiding en de beker al het niveau van een derdeklasser te hebben. Na de degradatie in 2022 keerde RKTVC als overtuigende kampioen van de zuidelijke vierde klasse E direct weer terug op derde klasse niveau. De club uit Tiel zal in deze sterke competitie waarschijnlijk om handhaving spelen.

Liefst 11 van de 14 clubs in deze competitie hebben zich als groepswinnaar voor de volgende bekerronde geplaatst:

Resultaten beker:
FC Bergh: 1e met 9 uit 3
Concordia Wehl: 2e met 6 uit 3
DDV’23: 1e met 7 uit 3
RKSV Driel: 2e met 6 uit 3
DVOL: 1e met 7 uit 3
DVV: 1e met 9 uit 3
Eldenia: 1e met 9 uit 3
GVA: 2e met 6 uit 3
Jonge Kracht: 1e met 9 uit 3
OBW: 1e met 9 uit 3
RKTVC: 1e met 7 uit 3
SDOUC: 1e met 9 uit 3
Spero: 1e met 7 uit 3
VIOD: 1e met 7 uit 3

Onze voorspelling:
*** SDOUC, Jonge Kracht
** OBW, VIOD
* DVV, RKSV Driel

Uitslag kampioenspoll op Twitter:
42% SDOUC
31% Jonge Kracht
19% Andere club
7% OBW

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |