App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws De Treffers bekert tegen HVCH

De Treffers bekert tegen HVCH

door Redactie
0 reacties

We staan aan de voet van mogelijk een nieuw bekeravontuur. Op woensdag 20 september speelt De Treffers in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker tegen vv HVCH in Heesch. Om 20:00 uur gaat de bal rollen op sportpark de Braaken. HVCH bereikte één keer eerder het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De Treffers schreef vorig seizoen geschiedenis door zowel RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden uit te schakelen in het hoofdtoernooi.

HVCH

De tegenstander van woensdag werd opgericht in 1932. Tot en met 2006 speelden de Brabanders afwisselend in de 3e en 4e klasse. Daarna werd de weg omhoog gevonden. In 2007 en 2008 speelde HVCH in de 2e klasse en daarna werd al snel doorgestoten naar de 1e klasse. Het seizoen 2009/2010 eindigde met een degradatie naar de 2e klasse, maar het seizoen daarna werd het verloren terrein meteen weer goed gemaakt. Vanaf 2010 tot en met 2022 speelde HVCH in de 1e klasse en dankzij een kampioenschap kwam de Heeschenaren in 2022/2023 voor het eerst uit in de vierde divisie (voormalige Hoofdklasse). In het debuutseizoen op divisie niveau eindigde HVCH vorig seizoen op de 11e plaats op de ranglijst..

Stand van zaken

Dit seizoen behaalde HVCH zeven punten uit vier wedstrijden. Tegen degradant vv Dongen (2-2) werd één puntje behaald en vervolgens werd onze regiogenoot Orion uit Nijmegen met 3-4 verslagen door de Heeschenaren. In de derde speelronde was GOES met 2-5 te sterk, maar in de laatste competitiewedstrijd was HVCH met 1-3 te sterk voor Juliana’31. De snelle rekenaar weet dat er in vier competitiewedstrijden van HVCH al 22 goals waren te noteren en snapt dat men zich niet heeft verveeld op sportpark de Braaken. De ploeg van Leeroy Echteld verloor afgelopen weekend met 5-0 op bezoek bij Scheveningen. Na twee overwinningen op rij kwam deze grote nederlaag als een donderslag bij heldere hemel. In de midweekse bekerwedstrijd tegen HVCH kunnen de rood-zwarten al snel revanche nemen na de zeperd van afgelopen weekend.

Resultaten in KNVB beker

HVCH plaatste zich voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker door tweedeklasser Veensche Boys met 1-2 te verslaan. De plek in de eerste kwalificatieronde werd verdiend doordat HVCH vorig seizoen de halve finale van de districtsbeker bereikte. In 2010 speelde HVCH de tot nog toe enige wedstrijd in het hoofdtoernooi van de KNVB beker. In de tweede ronde was destijds Sparta Nijkerk met 1-5 te sterk. Slechts één speler van HVCH was er toen ook al bij: de inmiddels 32-jarige aanvoerder Roy Vissers. Vissers is inmiddels opgeschoven van het middenveld naar de achterhoede. Zijn plek op het middenveld is ingenomen door zijn jongere broertje Joey bij de dorpsclub.

Precies een jaar geleden (op 20 september 2022) speelde De Treffers ook in de tweede kwalificatie ronde van de KNVB beker. Destijds was competitiegenoot Noordwijk de tegenstander. De Treffers won toen met 3-1 dankzij twee doelpunten van Jordy Thomassen en één eigen doelpunt van de gasten. In het hoofdtoernooi speelde De Treffers de reeds gememoreerde en gedenkwaardige wedstrijden tegen RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden. In de achtste finale was De Graafschap met 3-0 te sterk.

Bron: De Treffers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |