App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Prognose 3e klasse A: interessante competitie met weinig verschillen

Prognose 3e klasse A: interessante competitie met weinig verschillen

Zaterdag, district Oost

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Zaterdag staat de eerste speelronde van de derde klasse A op het programma. Een competitie met dertien clubs waarbij op het eerste gezicht niet direct een duidelijke titelfavoriet is, al maken vooral Sportclub Brummen en De Paasberg veel indruk in de voorbereiding. De nummers negen, tien en elf spelen nacompetitie, de nummers twaalf en dertien degraderen rechtstreeks naar de vierde klasse. 

Vijf van de dertien clubs in de derde klasse A kwamen elkaar vorig seizoen tegen in de door FC Zutphen gewonnen derde klasse E. SV Twello werd tweede, AVW’66 derde, Be Quick Zutphen vijfde, ZZC’20 zesde en Sportclub Brummen werd zevende. De verschillen in de subtop van deze competitie waren beperkt. In vergelijking met vorig seizoen valt de goede voorbereiding van Sportclub Brummen op. Bij AVW’66 zijn met Mike Teeuw (FC Zutphen), Jordy Geilen, Levi Weijman (De Paasberg) en Erik Schulte vier sterkhouders verdwenen en barst het van de talentvolle spelers.

Drie clubs van de derde klasse A van vorig seizoen zitten in deze competitie: ESA, JVC Cuijk en Juliana’31. ESA leek lang op weg naar het kampioenschap, maar verloor door een dramatische serie na de winterstop de titel aan VVA Achterberg. Op Rijkerswoerd zijn een aantal belangrijke krachten vertrokken zoals Dennis Amati (MASV), Jamy A-Kum (Sc Westervoort), Theo Weijs (Jonge Kracht), Javayro Wijman (Duno) en Kevin Katendi, toch is er nog voldoende kwaliteit en talent beschikbaar. Juliana’31 kende een sterk slot van de competitie en lijkt die lijn doorgetrokken te hebben.

Met kampioen De Treffers en de nacompetitiewinnaars Kolping-Dynamo en De Paasberg zijn er drie promovendi uit de vierde klasse, waarvan Kolping-Dynamo en De Paasberg tot op heden een sterke indruk maken. De Paasberg heeft veel individuele kwaliteiten en scorend vermogen en heeft de selectie duidelijk versterkt. Bij De Treffers zijn een aantal talentvolle spelers naar Achilles’29 vertrokken en de verwachting is dat het zaterdagteam van de gerenommeerde  vereniging uit Groesbeek een uitdagend jaar te wachten staat.

Grote onbekende is Groen Wit’62, de club uit Apeldoorn maakt de overstap van de derde klasse van het zondagvoetbal en kende vorig seizoen een wisselvallig seizoen met een ijzersterke start. De bekerresultaten bieden weinig houvast voor een gerichte voorspelling: winst op Sportclub Deventer en gelijke spelen tegen Alexandria en VIOS V. Als degradant uit de tweede klasse zou OVC’85 normaal gesproken een niveau lager mee moeten doen om de titel, maar de resultaten in het bekertoernooi doen het ergste vrezen: een nederlaag tegen vijfdeklasser SCW’23 en een remise tegen SDS’55. Duidelijk is dat het vertrek van topscorer Thom Stunnenberg (DTS Ede) en de routiniers Vincent van Weelden en Nick Bijlsma (MASV) niet zomaar op te vangen is.

Van de dertien clubs uit de competitie zijn dit de resultaten in de beker:
AVW’66: 4e met 3 uit 3
Be Quick Z: 1e met 9 uit 3
Brummen: 1e met 6 uit 2
ESA: 2e met 6 uit 3
Groen-Wit’62: 2e met 5 uit 3
Juliana’31: 1e met 9 uit 3
JVC Cuijk: 1e met 9 uit 3
Kolping-Dynamo: 1e met 9 uit 3
OVC’85: 2e met 4 uit 3
De Paasberg: 1e met 9 uit 6
De Treffers: 3e met 4 uit 3
SV Twello: 2e met 5 uit 3
ZZC’20: 1e met 6 uit 3

Onze voorspelling:
*** De Paasberg, SV Twello
** Be Quick Z, Sportclub Brummen
* Juliana’31, ESA, JVC Cuijk

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |