App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Ook komend seizoen extreme degradatie in amateurvoetbal

Ook komend seizoen extreme degradatie in amateurvoetbal

door Redactie
0 reacties

Ook komend seizoen is er een versterkte degradatie. Onderstaand de regelingen.

1e klasse G en H

 • De kampioen promoveert naar de 4e divisie.
 • De periodekampioenen spelen samen met de periodekampioenen van de andere 1e klassen alsmede de herkansingselftallen van de 4e divisie A t/m D voor zes plaatsen in de 4e divisie. Voor de nacompetitie tussen 4e divisie en 1e klasse en de van toepassing zijnde bepalingen wordt verwezen naar de landelijk gepubliceerde promotie/degradatie regeling (organisatie landelijk).
 • De nummers 9, 10 en 11 zijn herkanser en spelen met de periodekampioenen van de 2e klassen zaterdag- en zondagvoetbal Oost volgens een nog vast te stellen schema een nacompetitie voor twee plaatsen in de 1e klasse.
 • De nummers 12 en 13 degraderen naar de 2e klasse.

OOST (ZATERDAG)

2e klasse H en I

 • De kampioenen promoveren naar de 1e klasse.
 • De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de periodekampioenen van de 2e klasse G (zondagvoetbal district Oost) en de herkansers van de 1e klassen G en H een nacompetitie voor twee plaatsen in de 1e klasse.
 • De nummers 9, 10 en 11 van de 2e klasse H en de nummers 10, 11 en 12 van de 2e klasse I zijn herkanser en spelen volgens een nog vast te stellen schema met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.
 • De nummers 12 en 13 van de 2e klasse H en de nummers 13 en 14 van de 2e klasse I degraderen naar de 3e klasse.

3e klasse A t/m D

 • De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
 • De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de herkansers van de 2e klasse H en I een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.
 • De nummers 9, 10 en 11 van 3e klassen A, B en D alsmede de nummers 10, 11 en 12 van de 3e klasse C zijn herkanser en spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen A t/m D volgens een nog vast te stellen schema een nacompetitie voor vier plaatsen in de 3e klasse.
 • De nummers 12 en 13 van 3e klassen A, B en D en de nummers 13 en 14 van de 3e klasse C degraderen naar de 4e klasse.

4e klasse A t/m D

 • De kampioenen promoveren naar de 3e klasse.
 • De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de herkansers van de 3e klasse een nacompetitie voor vier plaatsen in de 3e klasse.
 • De nummers 9, 10 en 11 van de 4e klassen A en D alsmede de nummers 10, 11 en 12 van de 4e klassen B en C zijn herkanser en spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de periodekampioenen van de 5e klassen A t/m D een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 4e klasse.
 • De nummers 13 en 14 van 4e klasse B en C en de nummers 12 en 13 van 4e klasse A en D degraderen naar de 5e klasse.

5e klasse A t/m D

 • De kampioenen promoveren naar de 4e klasse.
 • De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de herkansers van de 4e klassen een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 4e klasse.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |