App Icon

VoetbalGelderland

Home Interviews Van Roekel wil met jeugdig DVOV gunfactor terug

Van Roekel wil met jeugdig DVOV gunfactor terug

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Een extreem jeugdig DVOV is vorige maand aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Na de degradatie naar de vierde klasse is het aan de nieuwe trainer Sven van Roekel en zijn selectie om het komend seizoen de gunfactor terug te krijgen om zo de grootste club uit Velp weer aantrekkelijk voor nieuwkomers te maken.

Na vier seizoenen nam DVOV in de zomer afscheid van trainer Robert Grauwde en met Sven van Roekel werd eind januari al een opvolger aangetrokken. De pas 30-jarige Van Roekel werkt als talentencoach voor het vrouwenvoetbal bij de KNVB en is al zes jaar als trainer bij de senioren actief. Eerst vier jaar in verschillende functies bij de gerenommeerde divisieclub UNA en daarna als hoofdtrainer bij DFS en assistent-trainer van VVA. Het contact tussen DVOV en Van Roekel dateert al van 2021. Van Roekel: ,,In het verleden zijn er al oriënterende gesprekken geweest tussen de club en mij en het contact is altijd gebleven. Toen duidelijk werd dat DVOV dit seizoen een nieuwe trainer zocht, was het niet heel ingewikkeld meer. Ik heb een heel fijn gevoel bij de vereniging, wij hebben een selectie met eigen jongens waarmee we stappen willen maken. Helaas zijn er wat spelers naar De Paasberg en het vijfde vertrokken, maar wat overblijft is een hele leergierige groep met een gemiddelde leeftijd van 19,3 jaar. We hebben twee routiniers van 22 jaar, ik denk dat we de jongste selectie van Nederland hebben. Een spelersgroep met veel studenten, die ook tactisch stappen willen en kunnen maken. Het managen van een groep is een belangrijk onderdeel van het trainersvak, ik sta denk ik wat dichterbij de groep en heb meer binding met de spelers.”

In de voorbereiding en de beker presteerde DVOV tot dusverre wisselvallig. De in Kesteren woonachtige Van Roekel: ,,Opvallend genoeg hebben we tegen voetballende derdeklassers als AVW’66 en SV Otterlo onze beste wedstrijden gespeeld, terwijl we tegen lager spelende clubs als Almen en Sportclub Eefde niet konden overtuigen. Wij zitten in een hele mooie competitie, een vierde klasse waarin Harskamp duidelijk favoriet is en ook Kesteren en Lienden hoge ogen zullen gooien. Ik denk dat de verschillen verder heel beperkt zullen zijn. Los van de doelstelling om leuk en met plezier te willen voetballen, moeten we in ieder geval in de top zeven eindigen om er zo in te blijven. Verder moeten we dit jaar bouwen om met een jaar of drie een stabiele derdeklasser te worden. DVOV is een vereniging met 900 leden, maar de afgelopen maanden is gebleken dat het lastig is om ons bij het eerste elftal te versterken. Wij betalen niet en hebben na de winterstop natuurlijk veel verloren. Komend seizoen is dus eigenlijk ook een tussenjaar waarin wij veel aantrekkelijker voor jongens van buitenaf moeten worden en waarbij spelers trots moeten zijn om voor DVOV 1 uit te komen!”

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |