Home Laatste Nieuws KNVB betaalt losgeld aan cybercriminelen

KNVB betaalt losgeld aan cybercriminelen

door Redactie
0 reacties

De KNVB heeft cybercriminelen betaald om de verspreiding van gegevens te voorkomen. Volgens RTL Nieuws was de eis eerder 1 miljoen euro.

Op haar site meldt de KNVB: ‘In april 2023 werd bekend dat de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is getroffen door een cyberinbraak. Criminelen stelden gegevens te hebben buitgemaakt en deze te publiceren tenzij wij losgeld betaalden.

Deskundigenonderzoek kon niet uitwijzen welke gegevens daadwerkelijk waren buitgemaakt of ingezien. Dit stelde ons voor een dilemma zonder een optie die voor ons prettig voelde. Mogelijk buitgemaakte bestanden bevatten persoonsgegevens waarvan de verspreiding gevolgen kan hebben voor de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Het voorkomen van een dergelijke verspreiding weegt voor de KNVB uiteindelijk zwaarder dan het principe om ons niet te laten afpersen. Daarom werden er onder deskundige begeleiding afspraken gemaakt over het niet-publiceren en verwijderen van gegevens.

De KNVB wil niet volledig terugvallen op beloften van criminelen. We informeren daarom betrokkenen van wie mogelijk gegevens zijn buitgemaakt of ingezien. Dit stelt hen in staat om ook zelf extra alert te blijven op eventuele signalen van misbruik van hun gegevens.

https://x.com/m_wijffelsAD/status/1701487809679286767?s=20

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |