App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (29): VV Doetinchem- Sportclub EDS

Rubriek scheidsrechter (29): VV Doetinchem- Sportclub EDS

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

10 september 2023: VV Doetinchem- Sportclub EDS (0-2)

Ontvangst scheidsrechter: Na zo’n zware pot op zaterdag- vooral door de warmte- ging ik zondag goed voorbereid naar VV Doetinchem tegen EDS 0-2. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar wat een mooi sportcomplex! Niet alleen voetbal, maar ook rugby en atletiek kan hier worden bedreven en de talenten van De Graafschap hebben hier ook hun accommodatie. Achter de bar stond iemand die mij na de juiste mensen bracht en even later kreeg ik van dezelfde man het welkomstdrankje in de bestuurskamer. Prima verzorgd 👍

Kleedkamer:
De kleedkamer was een kleine tegenvaller: hij was gewoon niet schoon en de douche deed niet wat een douche moet doen (water geven).😉

Wedstrijd zelf: Een wedstrijd waar we vooraf een minuut stilte hielden voor de slachtoffers in Marokko. Nadat we elkaar een prettige wedstrijd hadden gewenst, gingen we ballen. Een vrij hoog tempo, ik zei nog tegen een speler ‘kijken hoelang jullie dit volhouden met dit weer!’ Na een minuut of 20 kwam EDS op voorsprong en na een drinkpauze gingen we rusten met dezelfde stand. Na de rust waren de betere kansen voor VV Doetinchem maar het was EDS dat op een 2-0 voorsprong kwam. De hitte nam bezit van de spelers en het hoge tempo van de eerste helft had zijn tol geëist. Toen ik dan ook voor het einde van de wedstrijd floot, was er een tevreden en voldaan gevoel bij iedereen.

Kantine: Prima kantine voor een hapje een drankje en nog een leuk gesprek over de wedstrijd en de warmte.

Derde helft: Daar waar ik altijd veel verwacht van een derde helft, kon ik  vandaag wel begrijpen dat dit er niet in zou zitten. Iedereen was snel weg en dat heeft natuurlijk te maken met de warmte. Heel begrijpelijk.

Consumptie/snack van de club: Geen derde helft, maar wel een geweldig balletje gehakt. Omdat wij in de bestuurskamer zaten waar airco aanwezig was, konden we daar ook nog eens heerlijk van genieten. Nadat ik de mensen achter de bar bedankt had voor de goede zorgen ging ik naar huis met een heel tevreden gevoel. Bedankt, VV Doetinchem en EDS voor een zeer warme maar leuke middag!

Tip van de scheids:
Zorg voor een koude douche met dit weer.😉👍

Reageer op dit artikel

1 reacties

Luc. van Amerongen. 11 september 2023 - 19:32

TIP: De rode knop is warm- en de blauwe knop is koud water.

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |