App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Zaterdag mooie bekerderby in Hattem

Zaterdag mooie bekerderby in Hattem

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

Zaterdagmiddag wordt op Sportpark ’t Achterveen in Hattem de interessante bekerderby tussen SV Hatto Heim en VV Heerde gespeeld. De eerste van drie ontmoetingen tussen de buren die elkaar in competitieverband in de tweede klasse H ook zullen treffen.

Behalve prestige staat er zaterdag ook plaatsing voor de knock-out fase van het bekertoernooi op het spel. Beide clubs verloren afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd en zullen moeten winnen om uitzicht te houden op de volgende bekerfase. SV Hatto Heim ging in Dalfsen tegen de plaatselijke eersteklasser met 3-0 onderuit terwijl VV Heerde in eigen huis verrassend ruim onderuit ging tegen de Apeldoornse eersteklasser WSV: 0-4.

Na het overtuigende kampioenschap van 2022 wist Hatto Heim zich afgelopen seizoen als nummer acht van de tweede klasse I knap te handhaven. Komend seizoen ontmoet het VV Heerde voor het eerst in competitieverband. Na de overstap van VV Heerde naar de zaterdag werd de promotie via de nacompetitie in 2022 verrassend gevolgd door het kampioenschap van de derde klasse in het afgelopen seizoen. In de steeds sterker wordende tweede klasse, met opponenten als VV Hierden, Unicum, Nunspeet, AGOVV, SV Epe en DOSK Kampen lijken de twee buren ook directe concurrenten voor een plek boven de gevarenzone. Zaterdag volgt in Hattem een volgende indicatie van de onderlinge verhoudingen.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Enes Birol 8 september 2023 - 00:19

Een van de mooiste Gelderse Derbys, heb zelf een keer meegemaakt. Echt super leuke clubs, met respect aan elkaar

Reply

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |