App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws OWIOS verliest eerste bekerwedstrijd

OWIOS verliest eerste bekerwedstrijd

door Redactie
0 reacties

OWIOS heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen verloren van CSV ’28. Na een succesvolle voorbereiding kon OWIOS dit niet doortrekken naar de bekercompetitie. In een moeizame wedstrijd verloor OWIOS in de slotfase uiteindelijk met 1-3.

In de eerste helft was OWIOS met name gevaarlijk aan de linkerkant via Jasper Schut. Verschillende keren werd hij weggestuurd, maar zijn voorzetten bereikten net niet spits Corné Hamelink. Aan de andere kant oogde in de beginfase de verdediging van OWIOS onzeker en enkele keren werden de spitsen van CSV ’28 in positie gebracht door de verdediging van OWIOS. Langzaam leek OWIOS het van zich af te schudden.

Na een half uur kwam OWIOS op voorsprong. Een voorzet van Jasper Schut werd door Sem van Koldenhoven binnengekopt, die hoog boven iedereen uitkwam. Het laatste kwartier leek OWIOS de wedstrijd beter onder controle te hebben en leek het de goede kant op te gaan.

Vijf minuten na rust kon OWIOS de marge te verdubbelen. Na een mooie aanval stond Sem van Koldenhoven alleen voor keeper Raphy Spin. Maar Spin hield CSV ’28 op de been. Even later kreeg OWIOS de deksel op de neus. Een diepe bal belandde tussen de verdediging en keeper Van Olst en Jay Frederiks tikte de bal langs keeper Jacco van Olst en schoot vanuit een moeilijke hoek binnen. Enkele minuten later kreeg OWIOS de 2e domper en stond OWIOS met 10 man, nadat aanvoerder Marco Hoogland zijn 2e gele kaart ontving. Eerst nadat hij het niet samen eens was in een duel met de spits van CSV ’28 waar beiden geel ontvingen en daarna blijkbaar wegens opmerkingen. Wel waar gestraft. Het laatste half uur ging de wedstrijd gelijk op.

Een vrije trap van Gerdo van ’t Hul ging rakelings naast en een schot van CSV ’28 ging voorlangs. Tien minuten voor tijd kwam OWIOS toch op achterstand. Een hoge voorzet werd knap binnengekopt door Thomas Smedema en zette CSV ’28 op een 2-1 voorsprong. Een minuut later kwam ook CSV ’28 met 10 man te staan. Na het doelpunt had Jay Frederiks een bidon meegenomen in het veld en bij de aftrap gooide hij deze buiten het veld. Ook dit vergrijp leverde een 2e gele kaart op. Wederom een minuut later werd de wedstrijd voor een kwartier gestaakt door scheidsrechter Verduin, nadat er iets geroepen werd vanuit het publiek. Na een kwartier werd de wedstrijd hervat en in blessuretijd kreeg OWIOS de bal niet weg en Davio van Leeuwen schoot droog de 3-1 tegen de touwen. Hiermee eindigde een teleurstellende middag waarin OWIOS een valse start maakte in de bekercompetitie.

Komende week speelt OWIOS haar 2e bekerwedstrijd uit op sportpark de Haere in Doornspijk tegen DSV ’61. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Wil OWIOS een ronde verder komen dan is een winstpartij noodzakelijk.

Opstelling: Van Olst, De Boer, M. Hoogland ©, Hop (46. Van ’t Oever), Boon, A. Hoogland, Van Haagen, De Vries (88. Van Weeghel), Hamelink, Schut (64. Jonker), Van Koldenhoven (60. Balk)

Bron: vv OWIOS

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |