App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Eerste bekerwinst voor SEH

Eerste bekerwinst voor SEH

door Redactie
0 reacties Foto: vv SEH

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft op deze zaterdag de eerste bekerzege van dit seizoen te pakken. Het team van de nieuwe hoofdtrainer Jordy Vakkert maakte het zichzelf op het eigen sportpark De Eeuwlanden wel onnodig moeilijk door in de beginfase meerdere grote kansen niet af te maken. Tegenstander vijfdeklasser Wijthmen profiteerde daar vlak na de rust van, maar mede dankzij een aantal jeugdige invallers pakte SEH toch nog de verdiende overwinning: 2-1.

Na al een aantal oefenpotjes werd er deze zaterdag begonnen met het bekertoernooi voor SEH. De eerste wedstrijd werd in Heerde afgewerkt tegen Wijthmen. Die ploeg is afgelopen zomer gedegradeerd naar de nieuwe vijfde klasse. Op papier dus een tegenstander waar de Heerdenaren van zouden moeten kunnen winnen. Wel moest SEH het met de nodige afwezigen doen, om diverse redenen.

Lange tijd leek er in de wedstrijd weinig aan de hand. Want als SEH na pak ‘m beet twintig minuten met bijvoorbeeld 3-0 voor had gestaan had niemand gek opgekeken. Maar telkens stond de goed keepende Max Beernink namens Wijthmen in de weg. Hij keerde achtereenvolgend serieuze en gevaarlijke pogingen van Nathan van Dommelen in de tweede minuut, Hein Dezijn in de zesde minuut en Mark Zandvliet in de dertiende minuut. Ook was Beernink uiteindelijk de winnaar van een scrimmage na een corner voor het doel van Wijthmen.

De gasten moesten het vooral hebben van standaardsituaties om enigszins gevaarlijk te worden. De spits kopte bijvoorbeeld een keer de bal naast uit een voorzet en een doelpunt van Wijthmen werd na dik een half uur spelen afgekeurd vanwege buitenspel. Namens SEH had Harmen van Oene in het restant van de eerste helft nog de grootste kans op een doelpunt. Maar zijn kopbal uit een voorzet van Hein Dezijn ging tegen de paal.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of Wijthmen kwam op voorsprong. De spits kon de bal ietwat gelukkig meenemen en schoot het leder langs doelman Mensink. SEH moest dus aan de bak, maar lange tijd lukte er maar weinig. Van Oene schoot nog wel een keer naast na een ingooi van Dezijn.

Trainer Vakkert wisselde na een uur spelen en bracht drie jonge spelers in het veld: Wessel Tellegen, Sem van Lohuizen en Wessel Berghorst. Aanvankelijk konden zij nog niet zozeer het verschil maken, maar Wijthmen kreeg het naar mate de tweede helft vorderde steeds lastiger.

Net nadat Joël Veldman een verkeerde breedtepass gaf in kansrijke positie, was daar de gelijkmaker. Jochem Tellegen deed het perfecte voorbereidende werk en buitenspeler Wessel Berghorst hoefde de bal alleen maar in te schieten: 1-1 na zo’n 72 minuten spelen.

Nog zo’n twintig minuten waren er dus nog te spelen en hoewel SEH niet groots voetbalde was dat toch de enige ploeg die nog leek te kunnen scoren. Cas Haverkamp en Galileo Wilson mochten nog invallen in de slotfase en zij zagen binnen de lijnen dat er toch nog werd gescoord. Sem van Lohuizen wist de bal bij de achterlijn van Wijthmen te ontfutselen van een tegenstander en gaf de bal voor. Wessel Berghorst kon voor de tweede keer deze middag inschieten: 2-1. Wijthmen kreeg daarna nog één kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller schoot de bal hard over. Niet veel later kon scheidsrechter Wildeboer, die alleen aan Mark Zandvliet een gele kaart uitdeelde in dit duel, affluiten.

Uiteindelijk een wat moeizame, maar verdiende overwinning voor SEH. De andere wedstrijd in deze bekerpoule was een prooi voor Hattem. Die ploeg won met 3-1 van WZC. De Wapenvelders zijn de volgende tegenstanders van SEH. Op het Monnikenbos wordt volgende week om 14.30 uur afgetrapt!

Opstelling SEH: Bert Mensink; Hein Dezijn (61. Sem van Lohuizen), Michiel de Gooijer, Rowin Moerenhout (61. Wessel Tellegen), Rick Zandvliet; Luka Khabuliani, Mark Zandvliet, Joël Veldman (84. Galileo Wilson); Jochem Tellegen, Harmen van Oene (61. Wessel Berghorst) en Nathan van Dommelen (84. Cas Haverkamp)

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |