App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalDe Graafschap De Graafschap met tien man onderuit

De Graafschap met tien man onderuit

door Redactie
0 reacties

De Graafschap heeft vrijdagavond een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij VVV-Venlo. In de eerste helft creëerden de Superboeren de nodige kansen om te scoren, maar trof alleen de thuisploeg doel. Na rust kreeg Simon Colyn een rode kaart en viel de 2-0.

In het Covebo Stadion – De Koel – opende De Graafschap sterk. Na een goede voorzet van Levi Schoppema belandde de bal bij Colyn, die net niet genoeg snelheid aan zijn inzet kon geven. Even later kwam de voorzet opnieuw van de linkerkant en kopte David Flakus Bosilj maar net naast.

Na tien minuten mocht Alexander Büttner aanleggen voor een strafschop, maar wist doelman Jan de Boer van VVV-Venlo te redden. In de counter kwam de thuisploeg er razendsnel uit en voorkwam Schoppema met een uitstekende sliding dat er gevaar ontstond. Halverwege de eerste helft keerde De Boer een geweldige kopstoot van Rio Hillen en ook daarna bleven de Superboeren de bovenliggende ploeg. VVV-Venlo kwam er vervolgens vaker uit, onder meer via Magnus Kaastrup die naast schoot. In de 33e minuut kwamen de Limburgers op voorsprong via spits Michalis Kosidis, die voor de 1-0 tekende.

Rode kaart en 2-0

In de tweede helft voorkwam Mees Bakker met een uitstekende redding dat het 2-0 voor VVV-Venlo werd. Na zeven minuten in de tweede helft kreeg Colyn een direct rode kaart, na een overtreding op Levi Smans. Met tien man probeerde De Graafschap de achterstand ongedaan te maken en creëerde Mimoun Mahi enkele dreigende momenten. Ook de thuisploeg kreeg kansen om te scoren. Zo probeerde Joep Kluskens het van afstand, maar greep Bakker perfect in. De keeper was even later ook een sta-in-de-weg op pogingen van Smans, Kaastrup en opnieuw Smans. Tien minuten voor het einde zag arbiter Alex Bos een overtreding van invaller Ezra van der Heiden in het zestienmetergebied en ging de bal op de stip. Kosidis benutte het buitenkansje en zorgde voor de eindstand van 2-0

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |